צפון קוריאה החלה לתדלק טיל ארוך טווח ומתכננת לשגרו בסוף השבוע הקרוב, כך מדווחת הלילה רשת הטלוויזיה סי אן אן.
מנהיגי צפון קוריאה טוענים כי הם מתכוונים לשגר לוויין בין ה-4 באפריל ל-8 באפריל, אך ארה"ב, יפן ודרום קוריאה מתעקשות כי כוונתה האמיתית של צפון קוריאה היא לערוך ניסוי לטיל ארוך-טווח מסוג טאיפודונג-2, המסוגל לשאת ראש נפץ עד לשטחה של ארה"ב.
רשת הטלוויזיה סי אן אן ציטטה בכירים בצבא האמריקני בוושינגטון אומרים את הדברים. אולם, גורמים בסאול, קוריאה, לא מאשרים את הדברים.
האתגר הראשון של אובמה
באם הדיווחים נכונים יצטרך כבר הנשיא הטרי של ארה"ב ברק אובמה, להתמודד עם צפון קוריאה, שמטרידה את וושינגטון מזה זמן רב, עקב תכניותיה הגרעיניות.
בוועידת G20 (ועידת המדינות המתועשות) צוטט גורם בכיר בממשל האמריקני מאיים כי אם צפון קוריאה אכן תוציא לפועל את השיגור, תעלה וושינגטון את הנושא בפני ועדת הביטחון של האו"ם. "הנשיא הבהיר שארה"ב מודאגת משיגור הטיל...ותגיע תגובה מצידנו", אמר גורם בממשל אובמה.
תגבור האבטחה ב-G20
עקב התפרעויות רבות אמש במהלך ועידת ה-G20, תימשך הוועידה היום תחת אבטחה חסרת תקדים, בעלות בהיקף של כ-900 מיליון פאונד. כך, שיוכלו מנהיגי הכלכלות הגדולותלהמשיך ולנסות לשתף פעולה על מנת להיחלץ מהמשבר הכלכלי. מחוץ למתחם המאובטח, נמשכות הפגנות של מתנגדי הקפטיליזם, שרוצים לפרוץ פנימה.
עד כה, לא התגבשה הסכמה על דרך משותפת. ארה"ב מעוניינת בהעברת תמריצי הממשל, רעיון אליו מתנגדות רוב מדינות אירופה. גרמניה וצרפת רוצות להקים מערכת רגולציה ופיקוח על המוסדות הפינסיים.