בזמן שהמתח בין שתי המדינות רק הולך וגואה, מציגה היום אירן - ונשיאהּ - מפגן ראווה של שנאה לישראל. אל רחובות הבירה טהרן וערים גדולות אחרות ברפובליקה האיסלאמית יצאו מיליוני אזרחים שמשתתפים באירועי "יום ירושלים הבינלאומי" - ובהם עצרות המוניות "במחאה על הכיבוש המתמשך של פלסטין בידי המשטר הציוני ולמען תמיכה במאבק הפלסטיני בישראל", כפי שאלו הוגדרו בסוכנות הידיעות הרשמית של אירן - אירנ"א.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעצרת המונים שנערכה באוניברסיטת טהרן, נשא נשיא אירן, מחמוד אחמדינג'אד, נאום שטנה נגד ישראל. "עצם קיומו של המשטר הציוני הוא עלבון לאנושות", אמר - והרחיב: "מדינות המערב מטיפות על הצורך לכאורה לשמור על זכויות האדם, ובאותו הזמן מקבלים ומצדיקים את מעשי הרצח של הציוניים. על בני האדם ברחבי העולם כולו מוטלת החובה למחוק את הקלון שהטילו הציוניים על האנושות. הם פועלים נגד האלוהים, ערכיו - וכל מי שמאמינים בו".
המשך הנאום כלל התבטאויות אנטישמיות מפורשות. "(היהודים) הם אנשים ששולטים בעולם בכוח הכסף כבר יותר מ-2,000 שנים. הם אומנם מהווים רק חלק מזערי מהאנושות, אבל גררו את כולה לתוך מערבולת אינסופית של הפסדים ומפלות", אמר אחמדינג'אד - שהאשים אף כי "הציונים תכננו בקפידה את שתי מלחמות העולם והצליחו לגרור לתוכן גם את האמריקנים. גם היום הם המושכים בחוטים ששולטים בפועל ברוב הממשלות הריבוניות ברחבי העולם, בבנקים, ובכלי התקשורת".
רק בטהרן עצמה קראו מיליוני מפגינים "מוות לישראל" והניפו שלטים בגנותה ובגנות ארצות הברית. "האומה האירנית מביעה היום את נכונותה להתייצב לימין פלסטין ולהגן עליה, כדי למחות את הגידול הסרטני הציוני מעל פני האדמה", הוסבר בדיווח. "רבים הביעו גם את מחאתם על שתיקתה של הקהילה הבינלאומית, זו שמציגה עצמה כשוחרת זכויות האדם, לנוכח הפשעים שמבצעים הציונים בפלסטין הכבושה".
אירועי "יום ירושלים הבינלאומי" נערכים באירן מדי שנה ביום השישי האחרון של חודש הרמדאן, כמסורת שהנחיל באוגוסט 1979 האייתולה חומייני, זמן קצר אחרי שחולל את ההפיכה האיסלאמית בארצו.
כוננות גם בירושלים
את העיר העתיקה שבירושלים צפויים לפקוד במהלך היום אלפי מוסלמים שיגיעו לתפילות יום השישי האחרון של חודש הרמדאן במתחם הר הבית. בגלי צה"ל דווח כי גורמים במשטרה הביעו שביעות רצון מהשקט היחסי שנשמר לאורך כל החודש במקום, פרט לכמה תקריות שהוגדרו כשוליות.
החשש מפני התלקחות בעיר העתיקה נבע, בין היתר, בעקבות החלטת המינהל האזרחי והמשטרה להקל בהגבלות הכניסה למסגדי הר הבית - מהלך שהביא לעלייה משמעותית במספר המתפללים הפוקדים את המקום. לפי דיווחי המשטרה, הגיעו בימי חודש הרמדאן יותר ממיליון מתפללים מוסלמים לירושלים.