האם הבריטים באמת חיכו 77 שנים לאלוף בריטי בווימבלדון, עד לזכייתו של אנדי מארי? מסתבר שהבריטי האחרון שזכה בווימבלדון, היא למעשה בריטית בשם מרגרט וויד. וויד, הניפה את הגביע בשנת המאה לטורניר - שנת 1977, כלומר לפני 36 שנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עיתון הגרדיאן דימה את זכייתה של וויד בגמר אז מול בטי סטובה ההולנדית - ל"קרחון שהטביע את הטיטניק". ווייד עצמה אמרה לאחר זכייתה כשהניפה את הגביע, שהיה אז צלחת: "האווירה הייתה מופלאה - לא חוויתי משהו דומה לזה מלבד הזכיה של אנגלייה במונדיאל ב-1966. נהפכתי לחלק מחגיגה עצומה".
האתר הרשמי של ווימבלדון מגדיר את זכייתה של וויד הבריטית בתור "אחד מהאירועים הספורטיביים הגדולים ביותר בתולדות בריטניה", למרות זאת זכייתה נשכחה מההיסטוריה הבריטית, שנהגה לציין את פרד פרי כזוכה הבריטי האחרון בטורניר ווימבלדון, בשנת 1936.
טניס הנשים תמיד זכה להכרה מעטה, והטניסאיות גם תוגמלו בשכר נמוך יותר על הישגיהן, גם לאחר שהטניסאיות נהפכו למקצועניות. מתברר כי מאז שנת 1936, בה זכה פרי, זכו ארבע נשים בריטיות שונות בטורניר. דורות'י ראונד-ליטל בשנת 1937 ואנגלה מורטימר ב-1961 - זכו עוד בשלב החובבני של הטורניר. אן היידון-ג'ונס ב-1969 ו-ווייד בשנת 1977 המשיכו את מסורת הזכיות לאחר הפיכת ענף הטניס - הגברי והנשי - למקצועני. מארי הוא האלוף הבריטי הראשון בווימבלדון מזה 77 שנים - "רק אם אתם לא חושבים שנשים הן בני אדם", כתבה הבלוגרית קלואי אנגיאל בחשבון הטוויטר שלה.
אם נספור גם את הטורנירים של הזוגות - הגברים, הנשים והזוגות המעורבים - נגלה עוד 10 זכיות בריטיות ב-77 השנים האחרונות. אז פרד פרי בוודאי לא היה הזוכה הבריטי האחרון בווימבלדון, בניגוד למה שנאמר לאחר זכייתו של אנדי מארי. הגילויים הללו בוודאי לא יפגמו בחגיגת ההישג של מארי, אבל אולי התזכורת ההיסטורית תוביל לדיון מחודש על מקומו וחשיבותו של ספורט הנשים, בממלכה הבריטית ובעולם.