בשורה לקהילה הגאה בהודו: בית המשפט העליון במדינה הכיר ב"מגדר שלישי" עבור הטרנסג'נדרים והטרנג'נדריות במדינה, שלא יידרשו עוד להגדיר עצמם כ"גבר" או "אישה" בטפסים הממשלתיים. זוהי ההכרה הרשמית הראשונה לקהילה במדינה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הכרה בטרנסג'נדרים כמגדר נוסף היא לא סוגייה חברתית או רפואית, אלא סוגייה של זכויות אדם", פסק השופט העליון ק.ס. קדהקרישמן בהחלטתו. "אלו אזרחים של המדינה, והם זכאים לחינוך ולכל הזכויות האחרות".
הפסיקה מנחה את רשויות המדינה להגדיר טרנסג'נדרים כמגדר שלישי ונייטרלי, ובעקבות כך הם יהיו זכאים לתכניות רווחה המגיעות לקבוצות מיעוט בהודו. ההחלטה תקפה לכל אדם במדינה שאימץ את המאפיינים הפיזיים של המין הביולוגיה השני או מציג עצמו בדרך שונה מהמין אליו נולד, על פי הדיווח. עם זאת, ציין בית המשפט כי הפסיקה אינה חלה על הומוסקסואלים, לסביות או דו-מיניים.
"גאים על הזכויות שהוענקו לנו"
פעילת זכויות הטרנג'נדרים במדינה, השחקנית לקסמי נראיין טריפאת'י, עמדה בראש הקבוצה שהגישה את העתירה בשנת 2012, והיא בירכה בשערי בית המשפט על ההחלטה: "היום לראשונה, אני גאה להיות הודית", אמרה לכתבים. "אני ואחיותי מרגישות כמו הודיות אמיתיות, ואנחנו גאות על הזכויות שהוענקו לנו". טריפאת'י ציינה כי מדינות אחרות במזרח, כגון נפאל השכנה, הפגינו אמפתיה לבקשת הזכויות והכירו בטרנס'גנדרים כמגדר שלישי.
גם במערב החלו לאחרונה להכיר בנושא - בשנה שעברה גרמניה הפכה למדינה הראשונה באירופה שמאפשרת להורים לרשום את ילדיהם במגדר שאינו זכר ואינו נקבה, וגם באוסטרליה הכיר בית משפט בנושא בשבוע שעבר.
הקהילה הגאה בהודו מוחה לאחרונה על החלטה אחרת של בית המשפט, שהגדירה מין הומוסקסואלי כאסור, תוך התבססות על חוק מהתקופה הקולוניאלית. נציגי הלהט"בים במדינה טוענים כי פסיקה זו תחשוף אותם להטרדות ופגיעות מצד המשטרה.