הנשיא האמריקני ברק אובמה הצהיר היום מחדש כי ארצות הברית ובעלות בריתה נחושות "לגמור את העבודה" ולהביא לסופו של משטרו של מועמר קדאפי בלוב. במסיבת עיתונאים שנערכה בוועידת ה-G8 בצרפת, חזר והצהיר אובמה כי לדעתו, אנשי לוב לא יהיו חופשיים כל עוד קדאפי בשלטון.
"הסכמנו כי הושגה התקדמות במערכה בלוב", סיפר אובמה על שיחתו עם שאר בעלות הברית, "אך אנו תמימי דעים כי לא ניתן להשיג את צביון האו"ם בנוגע להגנה על האזרחים כל עוד קדאפי נמצא בלוב, ופוקד על כוחותיו לנקוט בפעולות אלימות נגד האזרחים", אמר הנשיא האמריקני.
"אנו מאוחדים בנחישותנו לסיים את העבודה", אמר אובמה לאחר שיחה עם הנשיא הצרפתי ניקולא סרקוזי, שהתנהלה במסגרת הוועידה. אל המנהיג האמריקני הצטרפו בצרפת מנהיגיהם של איטליה, גרמניה, צרפת, קנדה, יפן, בריטניה ורוסיה.
בנוסף, הכריזו היום מנהיגי שמונה המעצמות החזקות בעולם, אשר מתכנסים בימים אלה בצרפת, כי יעבירו סיוע בסך 20 מיליארד דולר למדינות הערביות אשר לוקחות חלק ב"אביב הערב", במסגרתו שלטונות יחידניים נופלים במדינות ערביות בשל מחאה מצד העם.
נציג האיחוד האירופי ב-G8: "תומכים בחזון אובמה לשלום"
מנהיגי העולם התכנסו אתמול בצרפת לכינוס ה-G8, ועידת המדינות המתועשות. הרמן ואן רומפוי, הנשיא הקבוע הראשון של המועצה האירופית, פתח את הכינוס ואמר, בשם האיחוד, שהוא "תומך בחזון הנשיא אובמה לשלום במזרח התיכון, במשא ומתן שיבוסס על קווי 1967".
ואן רומפוי הוסיף כי במשא ומתן יידונו גם סוגיות הפליטים וירושלים. לדבריו, שרת החוץ של האיחוד האירופי תעבוד יחד עם הקוורטט כדי לקדם את חזונו של אובמה.
המהפכות בעולם הערבי והמשבר הגרעיני ביפן מעניקות לכינוס הזה משמעות, אם לא כלכלית, אז ערכית. שאלה נוספת שתעלה בכינוס היא הרגולציה של האינטרנט. ניקולא סרקוזי הביא לצרפת את ראשי עולם הטכנולוגיה כדי לנסות ולעבוד איתם ולהבין מהם את השימוש שניתן לעשות באינטרנט לצמיחה ושגשוג וההתמודדות עם פשעים ברשת, ניצול והונאה.
לוועידה שתיערך בדוויל שעל חוף נורמנדי הוזמנו השנה מנהיגים מטוניסיה ומצרים ודמויות נוספות מהליגה הערבית כדי לנסות ולבנות איתם תכנית לדמוקרטיזציה במדינות שמתאוששות ממהפכות בעולם הערבי. גם נושא התקיפה בלוב יעלה בדיונים, סביב הנושא הזה חברי הכינוס לא מסכימים: רוסיה התנגדה לפעולת נאט"ו בשמי המדינה הצפון אפריקנית. והיא צפויה להעלות טענות נגד התקיפה במהלך הכינוס.