התקשורת הבינלאומית ממשיכה אף היא בדיווחים השוטפים על האירועים ברצועת עזה. הרוב המכריע של הידיעות עוסק בידיעה שלפחות מחצית מהנפגעים - הם אזרחים. לצד קטעי הווידאו בהם נראים הירי וההרס, מאיירים מרחבי העולם מנצלים את כוחה של הקריקטוריה המצויירת בכדי להעביר מסר לקהל בארצותיהם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אחד המאיירים המכונה ג'אוואד, תיאר את המזרח התיכון בעזרת שלוש דמויות ושלט. באיור, שתי דמויות שמציינות את צבא מדינת האיסלאם הקיצוני, המכוונות למצרים, ללוב , לעיראק ולסוריה, בעוד שהישראלים, מרכזים כוחותיהם ומכוונים הרחק מהסכנה האמיתית - לכיוונים של הפלסטינים.
קריקטורה אחרת מתייחסת לצום הרמדאן. היא מתארת שני מטוסים ישראלים שמפציצים את רצועת עזה. על האחד נכתב "רמדאן", על השני "מתוק". קריקטורות אחרות מהעולם הערבי מתארות את ישראל מפציצה ללא הרף את רצועת עזה בזמן שהעולם עסוק במונדיאל.
לא רק העולם הערבי מייצר את הקריקטורות. בחלק מהמקרים האיורים מתארים מציאות דומה יותר לזו של הישראלים. באיורים מופנית מעין ביקורת כלפי כלי התקשורת הזרים, שמתעניינים בנעשה באזור רק כשישראל פועלת נגד עזה, ולאו דווקא במקרים הפוכים בהם תושבי הערים ברחבי הארץ סובלים מהפגזות חמאס.
מצד שני, מאיירים פרו פלסטינים טוענים שהתקשורת העולמית דווקא מתרכזת בסבל היישראלי ומתעלמת מזה הפלסטיני. באיור שהופץ בעיתונות הבינלאומית, נראה תינוק שמנמן עם מגן דוד כשהוא בוכה. סביב התינוק מצלמות, וברקע - עיר מופצצת ופלסטינים מדממים שאינם זוכים להתייחסות.