תוכנית החילוץ למערכת הפיננסית בארה"ב, שעלותה המוערכת היא כ- 700 מיליארד דולר, צפויה להיות מאושרת בקונגרס ובסנאט לאחר שהמחוקקים הגיעו להבנות והסכמות, כאשר סך של 250 מיליארד דולר יהיה זמין באופן מידי לצורך הפעלת התוכנית.
הערב זה נראה קרוב מתמיד לאחר שיו"ר ועדת הבנקאות של הסנאט, כריסטופר דוד, ששמע במשך יומיים ברצף הסברים, שאלות ותשובות מול שר האוצר פולסון ויו"ר הפדרל ריזרב ברננקי, אמר הערב כי המחוקקים הדמוקרטים והרפובליקנים הגיעו להבנות על עקרונות התוכנית. ואמר: "אנו מאמינים כי אנו מוכנים לפעולה מהירה", הודעתו זו מהקפיטול תומכת במגמת העליות אשר מאפיינת את המסחר בוול סטריט מתחילת היום.
הסנטור הרפובליקני בנט מיוטה אמר "אני מאמין כי ההבנות אליהן הגענו יכולות לעבור בקונגרס, בסנאט, ולהיחתם על ידי הנשיא במהירות", והוסיף: "זוהי האחריות המרכזית שלנו ואני חושב שכעת אנו מוכנים להתמודד איתה".
ההסכם אליו הגיעו המחוקקים היום כולל התייחסות לתיקונים הנדרשים לתוכנית האוצר לחילוץ הנכסים הבעייתיים ממאזני החברות הפיננסיות, התייחסות לשכר הבכירים, והתייחסות להגנות על בעלי הבתים , אמר דוד.
בנאום לאומה שנשא אמש הנשיא, הזהיר בוש כי המשבר הפיננסי עלול למוטט את כלכלת ארה"ב אם הקונגרס לא יאשר את תכנית החילוץ הפיננסי, בעלות של 700 מיליארד דולר, שהממשל הניח השבוע על שולחנות המחוקקים.
"כל הכלכלה שלנו נתונה בסכנה", אמר הנשיא בנאום. "היוזמה אינה מכוונת לסייע לחברה ספציפית או למגזר ספציפי. היא נועדה לאשש את כל כלכלת אמריקה. התכנית תסייע לצרכנים ולעסקים בארה"ב להשיג אשראי שיענה על צרכי היום-יום שלהם וייצור מקומות עבודה", הוסיף בוש, "והיא תסייע לשלוח מסרים לשווקים ברחבי תבל שהמערכת הפיננסית באמריקה עלתה שוב על הפסים".