הפרלמנט הגרמני בחר היום ביואכים גאוק, פוליטיקאי ותיק ופעיל זכויות אדם, לתפקיד נשיא המדינה החדש. גאוק, שבעברו הספיק להיות גם כומר לוטרני, זכה ב-991 מקולות האסיפה הלאומית הגרמנית והביס את המועמד בייטה קלארספלד, שקיבל 126 קולות בלבד. בגרמניה סבורים שהנשיא גאוק, שלא בא משורות מפלגתה של מרקל, עשוי להקשות על חייה של הקנצלרית.
גאוק מילא תפקיד מרכזי בהפגנות במזרח גרמניה שהובילו לנפילת חומת ברלין ב-1989. בגרמניה מקווים שמינויו ישיב את הכבוד לתפקיד הנשיא - תפקיד טקסי במהותו שלאחרונהריכז אליו הרבה יותר מדי תשומת לב. הנשיא הקודם כריסטיאן וולף הסתבך בפרשת טובות הנאה שהובילה בסופו של דבר לפיטוריו.
"אני יכול להבטיח דבר אחד, שאגיד כן בכל כוחי ובכל לבי לאחריות שהענקתם לי היום", אמר יואכים גאוק מול יושבי האסיפה מיד אחרי שנשבע אמונים בתפקידו החדש.
חששות במשרד הקנצלרית
על פי ה"דר שפיגל", במשרד הקנצלרית של המדינה הכי חזקה באיחוד האירופי חוששים מהתיאולוג הלוחמני. "הנשיא החדש יקרין על הרפובליקה הגרמנית את דעותיו בנוגע לחירות", נטען במאמר מערכת בעיתון.
שלא כמו וולף, גאוק לא פעיל בשורות אף מפלגה, אבל הוא ידוע כאדם שאומר את דעתו בקול רם מבלי להתחשב בהשלכות, גם אם דעותיו לעיתים לא פופולריות בציבור הגרמני.
יואכים גאוק נולד ב-1940 בעיר הנמל רוסטוק. כשהיה בן 11 נעצר אביו על ידי אנשי המשטר הקומוניסטי בחשד לריגול. כשהתבגר החל ללמוד תיאולוגיה והפך לכומר. הוא פעל למען זכויות אדם לפני נפילת חומת ברלין ואחריה וקיבל את התואר "נלסון מנדלה הגרמני". אחרי איחוד גרמניה הוא הצטרף לשורות המפלגה הימנית CDU, אבל פרש ממנה וסלל לעצמו דרך ומעמד ציבורי משלו שהובילו אותו לתפקיד הנוכחי.