באינדונזיה האמינו כי לא נותר אף קרנף מקרנפי הסומטרה בחיים, עד שהקרן הבינלאומית למען חיות הבר פרסמה סרטון ובו הוכחה כי לפחות קרנף אחד שרד ביערות קוטאי בארט במדינה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעבר קרנפי הסומטרה, הקרנפים הקטנים ביותר מבין מיני הקרנפים נראו בכל רחבי דרום מזרח אסיה. אבל הם נצודו בהמוניהם כיוון שהקרן שלהם, לפי האמונה, משמשת לסוגים שונים של תרופות מקומיות. ציידים מכרו את קרני הקרנפים לתעשיית התרופות הסיניות ומחירה של קרן הגיע עד ל- 30,000 דולר לק"ג.
התמונות של הקרנף שנותר, נקלטו בקיץ האחרון אחרי שהקרן למען חיות הבר הציבה 16 מצלמות, במסגרת מחקר שמטרתו היתה להבין כמה קרנפים נשארו. בתמונות ניתן לראות את הקרנף הולך ומחפש מזון, וקרנף אחר, לא ברור האם מאותו המין, מתפלש בבריכת בוץ.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי תמונות הוידאו הללו הן חומרי הוידאו הראשונים שבהם תועד מזה זמן קרנף סומטרה, או בשמו המדעי: Dicerorhinus Sumatrensis. "זו עדות פיזית למשהו חשוב מאוד ומעודד את המשך השמירה על היערות אינדונזיה", אמר השר האחראי על היערות זולקיפי חסאן, "הממצאים האלה מוכיחים שהעבודות כדאיות לכל הצדדים, אנו מקווים שנראה עכשיו גידול קבוע באוכלוסיית הקרנפים".