לא מעט ביקורת ספגו ביממה האחרונה רוסיה וסין מצד מדינות המערב, על השימוש בזכות הווטו שהביא להכשלת היוזמה לגינוי מרחץ הדמים בסוריה במועצת הביטחון של האו"ם. הערב זכו שתי המדינות דווקא למחמאות - מכיוון טהרן: שר החוץ של אירן, עלי אכבר סאלחי, בירך על תוצאות ההצבעה ואמר כי "סין ורוסיה פעלו כראוי" כשמנעו הצעדים נגד בשאר אסד.
בדברים שאמר סאלחי לעיתונאים, בתום ישיבת הממשלה באירן, הסביר: "מועצת הביטחון של האו"ם התכוונה להכריע מי יעמוד בראש ההנהגה הסורית, על ידי הטלת סנקציות עליה. העובדה שעל המועצה נאסר להתערב בעניינים הפנימיים של מדינות העולם לא הפריע לחברות בה".
שר החוץ האירני המשיך להטיח האשמות במדינות המערב, שלראייתו "ביקשו להביא להדחתו של בשאר אסד ולהעברת סמכויותיו לידי סגנו - למרות שהחוק הבינלאומי קובע באופן מפורש שמדובר בהתערבות פסולה". כצפוי, לא נפקד שמה של ישראל מהסבריו של סאלחי - שהאשים כי "ארצות הברית הטילה וטו על יותר מ-60 הצעות החלטה נגד המשטר הציוני, מה שמסיר כל ספק מעל הטענה שבוושינגטון תומכים באינטרסים של מדינות מסוימות".
תקיפה ישראלית באירן תכניס גם את פקיסטן לזירה?
על רקע המשך הדיווחים על כוונת ישראל לתקוף בחודשים הקרובים את מתקני הגרעין של אירן, ציטטה הערב סוכנות הידיעות AP דיפלומט אירופי שהזהיר כי במקרה שהתכנית תצא אל הפועל - לא תהיה לפקיסטן ברירה אלא לסייע לטהרן בפעולת תגמול.
פקיסטן נחשבת למדינה המוסלמית היחידה עד כה שמחזיקה בנשק גרעיני. הערכות שונות מלמדות כי מדובר בהיקף לא מבוטל.