זה נראה כמו סרט הוליוודי - מורדים לוחמים מאחורי חפירות, ירי לעבר קווי האויב, שימוש בלהביור, ילדים ונשים רצים בין הריסות וגופות מחולצות מלבו של הקרב. אבל בהפקה החדשה שיוצאת מפולין, עורכי הווידאו לא השתמשו בצילומי חוץ, הם השתמשו בסרטים המקוריים שצולמו במהלך מרד ורשה, ב-1944 - ורק הוסיפו להם קול וצבע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הסרט "Warsaw Rising" מתאר את עלילת המרד בבירה הפולנית נגד כוחות הכיבוש הנאצי. מרד שנמשך 63 ימים ובו הפולנים לחמו מדלת לדלת נגד הצבא הגרמני לפני 69 שנים. 200,000 לוחמים נהרגו במהלך הקרבות הקשים הללו.
עורכי הסרט חיברו את הקטעים שצולמו בשחור-לבן וללא קול על ידי צבא המורדים הפולנים שלחם במקום. מלבד הוספת הצבע והצלילים, השתמשו העורכים, שגויסו על ידי מוזיאון ההתקוממות של ורשה, במספר טכניקות מודרניות כדי לזרז את התמנונות ולהעניק להן מראה רציף יותר.
ניסיון לזהות את האנשים בסרטון
ביום השנה ה-69 לפרוץ המרד, ההפקה שחררה קדימון לסרט שיופורסם במלואו, על פי אנשי המוזיאון, לקראת יום השנה השבעים למרד, בקיץ הבא.
אך מלבד הכוונה לעורר עניין, מבקשים אנשי המוזיאון מהציבור לצפות בסרט במטרה לנסות לזהות את הדמויות שנראות בו. על פי סוכנות הידיעות AP, חלק מהדמויות כבר זוהו, ויותר מכך, חלקן אפילו בחיים. אחד מהם, וויטולד קיזון, שנראה בסרט עם קסדת חייל גרמני ומקלע בידו, חי היום בוורשה ולימד עד לא מזמן באוניברסיטה של העיר כלכלה וניהול.
"הלכתי בחזרה לבסיס כשעצרו וצילמו אותי", הוא מספר בהתרגשות. "חייכתי מפני ששמחתי מאוד שניצחנו ושהצלחתי להשיג את המקלע. התיק שלי היה מלא ברימונים".
היסטוריונים מהמוזיאון עבדו במהלך השנתיים האחרונות על יצירת הסרט הזה שבסופו יהיה בן 90 דקות. הבמאי יאן קומסה, שעומד מאוחרי הפרויקט, התעקש להקליט את הרעש שיוצרים אותם כלי ירי שנראים בסרט. קוראי שפתיים תמללו את השיחות שראו על המסכים וגייסו שחקנים שיחזרו על המשפטים "כשמישהו בוכה זה נשמע. כשמישהו שמח, אנחנו שומעים את זה", אומרים בהפקה.
בימי מרד ורשה, העיר הייתה תחת כיבוש נאצי כבר חמש שנים. הלחימה בגטו וורשה נחשבת לאחד האירועים החשובים בתולדות העם היהודי במאה העשרים וכאשר מדברים על הגבורה בשואה - דוגמת המרד היא אחת הדוגמאות הבולטות לכך. המרד בוורשה פרץ שנה אחרי המרד בגטו