זעם בארה"ב לאחר שרוסיה פלשה לאוקראינה והפרה את ריבונותה. דובר הבית הלבן ג'יי קרני אמר כי ההתערבות הרוסית היא טעות מרה, זאת לאחר שכוחות רוסיים השתלטו על שדות תעופה צבאיים בחצי האי קרים וגם פלשו מהאוויר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ראש ממשלת בריטניה דייויד קמרון אמר כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, הסכים לבחירות "חופשיות והוגנות" באוקראינה, ואמר לטענתו שזו "הדרך הטובה ביותר להבטיח את ביטחונה העתידי של המדינה".
על רקע דבריו, שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב שוחח עם עמיתו האמריקני ג'ון קרי והדגיש בפניו את הצורך בתכנית שלום עבור אוקראינה, בתיווך של האיחוד האירופי. מנגד, גורם צבאי ציין כי החמושים הרוסים דווקא הרחיבו את שליטתם על שדה התעופה הצבאי בחצי האי קרים - ואף השתלטו על מסלול טיסה.
משרד החוץ הרוסי הודה אחר הצהריים לראשונה כי כוחות רוסיים מבסיס צי הים השחור ליד סבסטופול נכנסו היום לחצי האי קרים כדי להגן על עמדות הצי. "האוקראינים היו מודעים לכך", נמסר ממשרד החוץ. "זה בהתאם להסכמים בין רוסיה לאוקראינה". נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחח עם מנהיגי בריטניה, גרמניה והאיחוד האירופי ואמר להם כי "אסור שתהיה הסלמה נוספת של האלימות באוקראינה".
הנשיא המודח: "קיצונים השתלטו על השלטון"
נשיא אוקראינה המודח ויקטור ינוקוביץ', כינס בצהריים מסיבת עיתונאים בדרום רוסיה, לשם ברח לאחר שהודח מהשלטון. "ברחתי מחשש לחיי, אמשיך להילחם למען המדינה", הוא אמר. לדבריו, יש אנשים שמנסים לפגוע באוקראינה באמצעות טרור ופחד. "מי שתפס את השלטון הם מיעוט פרו פאשיסטי".
באוקראינה דיווחו היום כי עשרה מסוקים של הצבא הרוסי חדרו למרחב האווירי של המדינה מעל חצי האי קרים. הצעד בא לאחר שהלילה כוחות רוסיים השתלטו על פי דיווחים על שני נמלי תעופה צבאיים בחצי האי.
באירופה מודאגים מהמצב החדש באוקראינה
משרדי החוץ של צרפת, גרמניה ופולין, אמרו היום כי הם "חשים דאגה רבה" מהמתרחש בחצי האי קרים וקראו לכל הצדדים להימנע מכל פעולה המסכנת את שלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה.
בהצהרה משותפת מטעם המדינות נמסר כי המשבר של אוקראינה יכול להיפתר רק אם כולם יירתמו למטרה. "אנחנו מודאגים מאוד מהמצב הלא יציב בחצי האי קרים", נמסר בהצהרת משרד החוץ הצרפתי. "יש לעשות הכל כדי להפחית את המתח באזור המזרחי".
על רקע ההצהרות הללו, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מוקדם יותר כי שוויץ, אוסטריה וליכטנשטיין החליטו להקפיא נכסים וחשבונות בנק ל-20 בכירים אוקראינים, כולל את אלה של הנשיא המודח ויקטור ינוקוביץ' ובנו.