מבט אל מאחורי "מסך הברזל" של הדיקטטורה: רשת סקיי הבריטית הפיקה תכנית מיוחדת שכוללת ראיונות עם עריקים- אזרחים צפון קוריאנים שברחו. בתכנית שנקראת "עריקים", האזרחים לשעבר מעידים על הזוועות שביצעו אנשי הביטחון של המשטר בפיונגיאנג, ועל החיים הקשים עד בלתי נסבלים במדינה המסוגרת וסיפורי המסע הקשים שעברו בדרך לחופש.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הגברים והנשים הסכימו לדבר על חייהם החדשים בסיאול, בירת דרום קוריאה. שניים מהם הוכנסו למאסר במחנות בתי הכלא הפוליטיים הידועים לשמצה של קוריאה הצפונית, שם עונו במשך תקופה ארוכה.
אישה אחת, צ'יאון יונגסוק, סיפרה לראשונה על מסכת העינויים שעברה משומרי בתי הכלא, על העינויים, המכות ומעשי האונס שעשו בה אנשי הביטחון של הממשל: "הם הרביצו לי עם מקל עד שהוא נשבר לשניים, אם הוא לא נשבר , הם לא היו מפסיקים. המקל היה חייב להישבר".
"הם הכו ואנסו אותי מאות פעמים"
יונגסוק הוסיפה כי הסוהרים אמרו לה: "מהיום את לא בן אדם, אין לך יותר שם". לאחר מכן עברה תקיפות מיניות רבות מידי הצוות: "הם הפשיטו אותי, הכו ואנסו אותי מאות פעמים. במצב הזה , אתה לא מרגיש יותר שאתה בן אדם", היא העידה מדירה שנשכרה עבורה בסיאול. עדות נוספת בפרוייקט שייכת למפקד טנק לשעבר שברח מהצבא לעבר החודש.
בסוף השבוע האחרון, הגישו דיפלומטים מרחבי העולם פניה לאו"ם על מנת שקוריאה הצפונית מוכרחה להפסיק מיד את ההתעללויות ואת הפשעים שמבוצעים נגד האנושות. "אנו מודאגים מהפרת זכויות האדם ומהמשך הפשעים נגד האנושות שמתבצעים ללא ענישה", אמרה קארן פירס, השגרירה הבריטית לאו"ם.
בפיונגיאנג מכחישים את קיומם של מחנות מעצר פוליטיים במדינה. המדינה שיגרה הודעה זועמת ומלאה בהכחשות לטענות שהופיעו בדוח של מועצת האו"ם לזכויות האזרח (COI) בפברואר האחרון. למרות ההתנגדות הצפויה, הדוח קבע בבירור כי קיימת "מערכת שיטתית בממדים גדולים מאוד של הפרת זכויות אזרח בקוריאה הצפונית". הדוח מונח כעת על שולחן מועצת הביטחון של האו"ם, ובעולם - ובמיוחד בפיונגיאנג - ממתינים להחלטה בנושא.