כשבועיים לאחר המבצע הימי הגדול והיקר בהיסטוריה, הצליחו צוללנים לאתר שרידי גופות נוספים בסמוך לספינת התענוגות "קוסטה קונקורדיה", שעלתה על שרטון וטבעה מול חופי איטליה לפני כשנתיים. השרידים הועברו לבדיקה, על מנת לקבוע למי הם שייכים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני מספר ימים נמצאו שרידים נוספים, שעל פי הערכת הרשויות באיטליה שייכות לשני הנעדרים האחרונים מאסון הטביעה. ככל הנראה השרידים שייכים למלצר ההודי ראסל רבלו ולתיירת האיטלקיה מריה גרציה טרקריצ'י.
מדובר בשני הנעדרים האחרונים מטביעת הספינה, שהוגדרו כד כה הרוגים שמקום קבורתם לא נודע. באסון ה"קונקורדיה" נהרגו 32 בני אדם, אך חולצו גופותיהם של 30 בני אדם בלבד. השרידים הועברו לבדיקת DNA, שיקבעו סופית את זהותן.
ראש הרשות להגנה אזרחית באיטליה, פרנקו גבריאלי, אמר לכתבים כי "השרידים נמצאו והועברו לבדיקה. אנחנו מחכים לתוצאות הבדיקה". כמו כן דווח כי נמצאו שרידים נוספים, שעשויים להשתייך לקורבנות אחרים.
גורם בכיר בכוחות ההצלה במקום סיפר לסוכנות הידיעות AP כי קרובי משפחתם של שני הנעדרים - נוסעת איטלקית ומלצר ממוצא הודי - עודכנו בנוגע למציאת שרידי הגופות. השרידים נמצאו בים, סמוך למבנה המרכזי של ה"קוסטה קונקורדיה" - בעקבות דיווחים של ניצולים, לפיהם שם נראו בפעם האחרונה שני הנעדרים.
"הקוסטה קונקורדיה" שוב מעל פני המים
לפני כשבועיים, אחרי 19 שעות, הצליחו צוותי החילוץ להעלות את ספינת התענוגות קוסטה קונקורדיה, שטבעה ב-2012. הספינה נמשתה בעזרת מספר מתקני ענק להגבהה, כבלים ובמה שנקדחה אל תוך הסלעים בקרקעית הים. יומיים קודם לכן נערכו הצוותים להיפוך ויישור הספינה, ועבודות ההכנה נמשכו גם בשעות הלילה. תושבים רבים מהאזור קמו מוקדם בבוקר על מנת לצפות במהלך היישור של כלי השיט הכבד.
צוות המונה מאות מהנדסים ומכונאים עובד כבר יותר משנה על המבצע לחילוצה של ספינת הפאר, שטבעה מול חופי איטליה בשנה שעברה. על חילוץ כלי השיט עצום הממדים אמונות החברות "טיטאן" האמריקנית ו"מיקופרי" האיטלקית. משקלה של ספינת התענוגות כ-115 אלף טונות ואורכה כ-300 מטרים.
בראשית 2012 טבעה הספינה, שבבעלות חברת קוסטה קרוז. מחקירת האירוע עלה כי כלי השיט עלה על שרטון ובצידו השמאלי נפער חור באורך של כ-50 מטרים.על סיפון ה"קוסטה קונקורדיה" היו 3,229 נוסעי ו-1,023 אנשי צוות. ביולי 2012 הודה רב החובל, פרנצ'סקו סקטינו, כי שיחת טלפון היא שהסיחה את דעתו בעת האסון.