המסחר בוול סטריט בפתיחת השבוע, והחודש שסוגר את השנה, התנהל היום בירידות שערים חדות, לנוכח פרסום נתונים כלכליים מדאיגים בארצות הברית וברחבי העולם. המדדים המובילים רשמו ירידות של 6% ויותר, בהובלת מדד הנאסד"ק שנופל ב-6.59% והדאו-ג'ונס שיורד ב-5.3%.
גם בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות בתגובה לפרסום נתוני מאקרו עגומים בבריטניה ואירופה ועל רקע התנגדותה של הנציבות האירופית לתוכנית החילוץ של ממשלת צרפת לבנקים הגדולים במדינה. שוקי אסיה ננעלו במגמה מעורבת .
המכירות הקמעונאיות בארה"ב רשמו ביום ו' האחרון, היום המכונה "יום שישי השחור", עלייה של 3% לעומת "יום שישי השחור" אשתקד. כך דיווחה חברת המחקר שופר-טראק RCT. סך המכירות ביום ו' גדל ל-10.6 מיליארד דולר, העלייה הקטנה ביותר מאז העלייה בשיעור של 0.9% שנרשמה בשנת 2005. לצורך ההשוואה, אשתקד נרשם זינוק של 8.3% לעומת השנה הקודמת.
יו"ר הבנק המרכזי האמריקני, בן ברננקי, נאם היום (ב') בוועידת הפדרל ריזרב, באוסטין טקסס, בנושאי כלכלה ושווקים, והתמודדות ארה"ב במשבר הפיננסי מהעוצמתיים שידעה כלכלת ארה"ב והכלכלות ברחבי העולם.
בראשית דבריו, יו"ר ה'פד' אמר את המובן מאליו, כי הבנק המרכזי והממשל האמריקני מודעים לכך שהמשק האמריקני והכלכלה האמריקנית עדיין נמצאים תחת לחץ גדול כתוצאה מהמשבר.
ברננקי רמז בתחילת דבריו, כי הורדות ריבית נוספות במשק האמריקני, עד לשיעור אפס, הן משהו שבהחלט נלקח בחשבון, אך לעת עתה זהו צעד שהבנק המרכזי שואף לעכב כל עוד צעדים אחרים לשיפור הנזילות של המוסדות הפיננסיים נלקחים.
ברננקי סקר את הצעדים שנקטו הבנק המרכזי והאוצר האמריקני, כדי לסייע לשווקים ולכלכלה. המדיניות המוניטרית של ה'פד', לדבריו, מכוונת להקל עד כמה שאפשר, בהשפעת המשבר על תנאי האשראי בפרט ועל הכלכלה בכלל, ולשם כך כל הורדות הריבית שראינו בתקופה האחרונה בארה"ב, עד לרמת שפל של 1%.