ממשיך ללחוץ, רוג'ר ווטרס (צילום: רויטרס, חדשות)
קרא לחרם תרבותי. רוג'ר ווטרס | צילום: רויטרס, חדשות

שנת 2013 מגיעה לסיומה ובמסגרת שלל הסיכומים דירג מרכז שמעון ויזנטל לזכר השואה את האישים והגופים הכי אנטישמיים בשנה החולפת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במקום הראשון - והלא מפתיע - נמצא מנהיגה הרוחני של אירן האייתוללה עלי חמינאי. המנהיג האירני כינה את ה"ציונים" בשלל כינויי שנאה מהדהדים במהלך השנה האחרונה בהם: "כלבים אלימים" ו"חיות שלא ניתן לכנותן בני אנוש".

חמינאי: "נסטור בפניו של טראמפ" (צילום: AP, חדשות)
הכי אנטישמי בעולם. חמינאי | צילום: AP, חדשות

מיד אחריו ניתן למצוא ברשימה עוד מנהיג אזורי שלא מאוד אוהד את מדינת ישראל בלשון המעטה - ראש ממשלת טורקיה רג'יפ טאייפ ארדואן. ביולי האחרון, בזמן המהומות שהתחוללו במדינה המוסלמית נגד שלטונו, האשים ארדואן במרומז את היהודים בליבוי המהומות. מקורב לארדואן הבהיר כי הוא אכן תלה את האשמה בליבוי האש בקהילות היהודיות ברחבי העולם.

במקום השלישי והלא מכובד נמצא חוקר האו"ם לענייני הפלסטינים ריצ'ארד פאלק, שאמר כי כוונות ישראל כלפיהם הן במובנים של "רצח עם". פאלק אף קרא לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג כדי לחקור את ישראל אם ה"כיבוש" יימשך.

תוקף את ישראל בכל הזדמנות. ארדואן (צילום: ap)
האשמות שווא כלפי ישראל. ארדואן | צילום: ap

את הרשימה הלא מכובדת מעטר גם כוכב להקת ה"פינק פלויד" רוג'ר ווטרס, הידוע בעמדותיו הפרו-פלסטיניות המובהקות. ווטרס, שמוקם במקום הרביעי ברשימה, קרא בשנה האחרונה לאמנים שלא להופיע בארץ עקב מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים והצהיר כי יש להחרים את ישראל תרבותית.

מוזיקאית נוספת שמככבת לא רק על הבמות אלא גם בטבלת האנטישמים המפוקפקת היא הזמרת הלבנונית המפורסמת נאג'ווה קראם. היא הוכנסה אליה לאחר שבשנה האחרונה אמרה בריאיון כי היטלר היה יכול להוות השראה בהרכבת דמותו של "האדם האידיאלי", זאת עקב 'הכושר המילולי יוצא הדופן שניחן בו', כך לדבריה.

 

הימין הקיצוני באירופה עולה (צילום: רויטרס)
פעילי מפלגת יוביק ההונגרית | צילום: רויטרס

גם מפלגות וארגונים קידמו שנאת יהודים

ברשימת שונאי היהודים ניתן למצוא לא רק אישים, אלא גם ארגונים: הארגון שנחשב לאנטישמי ביותר בשנה האחרונה הוא ה-ASA, האגודה ללימודים אמריקניים, שהחליטה רק בחודש האחרון על הטלת חרם אקדמי על ישראל. יחד עמו דורג גם איגוד הכנסיות של קנדה שקרא אף הוא לחרם.

גם מקומה של המפלגה הימנית-קיצונית "יוביק" בהונגריה אינו נפקד מהרשימה, זאת לאחר שכמה מבכיריה קראו לערוך "רשימות של יהודים" עקב 'חשש' מנוכחותם והשפעתם על הנעשה במדינה המזרח-אירופית.