"יש לנו שלושה זרים, כולל אישה אחת", אמר אחד החוטפים בטלפון. התגובה הייתה אכזרית בפשטותה: "תהרגו אותם". מייד לאחר מכן נשמעות כמה יריות, ולאחריהן צהלות שניתן לשמוע מעבר לקו הטלפון.
חלופת הטלפונים חסרת הרחמים הגיעה מתוך תמלול שיחות הטלפון שביצעו החוטפים במהלך המתקפה על מומבאי, שהגיע לידי סוכנות הידיעות AP מהמשטרה ההודית. התמלול הוא חלק מקובץ ראיות שנתנו בניו-דלהי לרשויות פקיסטן השבוע, ומתוכן עולה באופן ברור כי המתקפה על הבירה הכלכלית של הודו אכן הגיעה מעברו השני של הגבול.
לפי תמלולי השיחות מאותם ימים נוראים במומבאי, שתורגמו לאנגלית על ידי הרשויות ההודיות ופורסמו בעיתון "ההינדו", 10 המחבלים שביצעו את המתקפה הקטלנית היו בקשר צמוד עם מפעיליהם במהלך הסאגה. בהודו אומרים שמפעילי המתקפה הם בכירים בארגון לשקאר א-טייבה, המבוסס בפקיסטן.
מבית חב"ד: "תהרגו אותם"
אחד התמלולים היותר מזעזעים מגיעים מבית חב"ד במומבאי, שם נרצחו הרב גבי הולצברג, אשתו רבקי, ו-4 ישראלים נוספים. המפעילים פקדו על המחבלים - לירות בבני הערובה, אם יש צורך. "אם אתם עדיין מאויימים, אז אל תשאו את עול בני הערובה. תהרגו אותם מייד", אמר אחד המפעילים בשיחת הטלפון.
מאוחר יותר באותו הלילה, כמעט 24 שעות לאחר תחילת המתקפה, המפעילים עודדו את המחבלים "להיות חזקים בשמו של אללה".
"אחים, אתם חייבים להילחם. זהו קרב על יוקרת האיסלאם", אמר המפעיל. "אתם אולי תחושו עייפים או ישנוניים, אבל לוחמי הקומנדו של האיסלאם השאירו הכל מאחור, אמותיהם ואבותיהם". כמו כן נאמר מספר פעמים לחמושים ש"לא להרוג בני ערובה מוסלמיים".
"אני רוצה לשמוע את היריות"
"עשינו טעות גדולה", אומר בטלפון מחבל למפעילו. "איזו טעות?", משיב לו המפעיל. "נכנסו לסירה... וסירה נוספת הגיעה. כולם קפצו במהירות. בתוך כל הבלבול, הטלפון הלוויני של איסמעיל נשאר מאחור". חקירת המשטרה ההודית מראה שהחוטפים נכנסו למומבאי, עיר נמל, בסירות גומי.
עוד עולה מקובץ הראיות ההודי שהמפעילים השתמשו בשידורי הטלוויזיה הרבים שיצאו מהודו לכל העולם, כדי להזהיר את החוטפים בתוך בית נארימן - הוא בית חב"ד, מפני לוחמי הקומנדו ההודי שהשתלשלו מחבלים מחוץ לבניין ממסוקים.
הקובץ הראיות כולל מגוון של פריטים ותמונות שנמצאו על המחבלים שנתפסו ועל גופות המחבלים שנהרגו, אבל אין ספק שהעדות המצמררת מכל הגיעה מתוך תמלולי השיחות. "תשאיר את הטלפון דלוק", אמר מפעיל למחבל, "כדי שנוכל לשמוע את היריות".
חילופי האשמות בין הודו לפקיסטן
ראש ממשלת הודו מאנמוהאן סינג אמר היום כי הוא "לא מאמין שהחמושים פעלו לבד, ולרשויות הפקיסטניות ודאי הייתה יד בדבר". למרות ההצהרה, בראיות עצמן לא נרמז על מעורבות ישירה של רשויות פקיסטן או של הממשל שם.
בפקיסטן בודקים את הראיות אך ביטלו את טענותיו של סינג. ראש הממשלה יוסוף ראזה גילאני האשים את הודו ב"מתקפה תקשורתית ודיפלומטית כלפי פקיסטן".
"ברור שזה לא מסייע לשום חקירה רצינית בעניין, וגם מעצים את המתיחות בדרום-אסיה", הוסיף גילאני.
התוקפים השתמשו במספר טלפונים סלולאריים, כולל אלו שהיו שייכים לבני הערובה. זמן קצר לאחר תחילת המתקפה, המשטרה ההודית החלה לדווח שהיא מנתרת ומקליטה שיחות שמגיעות מתוך המלונות טאג' ואוברוי. הם גם הקליטו שיחות שהתבצעו באמצעות האינטרנט, כך לפי אותו קובץ ראיות.
המתקפה, בה נהרגו כמה מאות בני אדם, נמשכה שלושה ימים - זמן ארוך בהרבה ממה שמומחי הביטחון ציפו שתימשך, ומתברר - גם יותר ממה שהטרוריסטים ציפו לו. המפעילים אמרו לחמושים ב-27 בנובמבר כי "המבצע צריך להסתיים מחר בבוקר", אך זה התרחש 36 שעות לפי הסיום האמיתי של ההתרחשויות.