300 נאצים עדיין חיים ללא הפרעה בארה"ב - כך לפי דוח של ארגון רדיפת הנאצים העולמי שהתפרסם היום בעיתון ה"ניו יורק פוסט".
למרות שהתיק נגד ג'ון דמיאניוק, עובד תעשיית הרכב לשעבר מאוהיו ומי שנאשם בפשעי מלחמה בזמן מלחמת העולם השנייה, מכונה משפט פשעי-המלחמה הנאצים האחרון, אפרים זורוף ממרכז שמעון ויזנטל אמר ל"פוסט" כי יש להביא עוד מאות פושעים לדין.
"אין לנו עוד הרבה זמן", אמר זורוף. "עלינו לרדוף אחריהם או שהם כבר יהיו חולים מדי לעמוד לדין". רבים מהנאצים החיים בארה"ב הם גברים קשישים שעבדו וגידלו משפחות בארה"ב. שכניהם, לרוב, כלל לא מודעים לעבר המזעזע שלהם.
בעלה היהודי של השומרת במחנה לא ידע על עברה
העיתון מביא כדוגמא לנאצים שהיגרו לארה"ב ונעצרו את יוהן לפריך, שמתגורר כעת במישיגן, שהיה שומר ראשי במחנה ההשמדה מאונטהאוזן. מיקולה ווסיליק ניהל בארה"ב אתר בקתות ועבד הרבה עם מבקרים יהודים - בעברו הוא שימש שומר במחנה עבודה בפולין.
אדם נוסף שהיה שומר באותו מחנה עבודה, והיה אחראי על מניעת בריחות האסירים, הוא ג'קי פאליג', כיום תושב קווינס שנהנה מטיפוח הגינה הקטנה שלו. אלפריד רינקל חיה חיים כל כך רגילים, שאפילו בעלה היהודי לא ידע שהיא הייתה שומרת במחנה הריכוז רייוונסברוק בגרמניה.
מספר הנאצים שהגיעו לארה"ב לאחר מלחמת העולם השנייה נע בין כמה מאות לכמה אלפים. הארגונים שעוסקים בכך מאמינים כי מאות אלפי נאצים שרדו את המלחמה, ורבים מהם נשארו בארצות בהן ביצעו את הפשעים.
מאז 1979, 107 נאצים עמדו לדין בארה"ב ולפחות 60 מהם גורשו. נגד 11 חשודים שהיו נאצים מתנהל עכשיו משפט, ו-30 נוספים נמצאים בחקירה. החקירות האלו, לפי הדיווח, עלולות לקחת שנים.