סוכנות הביון הפדרלית של ארה"ב, ה-FBI, חוקרת איומים שהגיעו להורי החייל בו ברגדל, ששוחרר משבי הטאליבן אחרי חמש שנים ושחרורו מעלה ויכוח ציבורי נרחב בארה"ב. במוקד הויכוח עומדות נסיבות נפילתו בשבי והמחיר שהבית הלבן היה מוכן לשלם תמורתו - חמישה בכירים בארגון הטרור ששוחררו ממחנה המעצר בגוונטאנאמו שבקובה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנו עובדים במשותף על משטרת איידהו (המדינה בו מתגוררים הוריו) ולוקחים כל איום ברצינות", אמר סוכן ה-FBI ויליאם פייסר לרשת CNN. פייסר סירב למסור פרטים על אופי האיומים על כמה הם חמורים, ודובר הצבא האמריקני שמופקד על המקרה סירב להגיב.
בני הזוג ברגדל עצמם לא נראו בציבור מאז ההכרזה על שחרור בשבוע שעבר, אז עמדו לצידו של הנשיא אובמה בבית הלבן כשהוא הכריז על השחרור מהשבי של בנם היחיד.
הבית הלבן: "בכירי הטאליבן לא מהווים איום על ארה"ב"
במקביל, ממשיכים בממשל אובמה להצדיק את עסקת החילופים מול הביקורת הרפובליקנית. גורם רשמי בבית הלבן הדף בשבוע שעבר את הביקורת נגד שחרורו של החייל האמריקני שנשבה באפגניסטן תמורת שחרורם של חמישה פעילי טאליבן ואמר כי "היה זה הדבר הנכון לעשות". דובר הבית הלבן, ג'יי קרני, התייחס אף הוא לביקורת ואמר כי "במהלך התייעצויות עם גורמי ביטחון שונים הוחלט שפעילי הטאליבן ששוחררו לא מהווים סכנה מידית או עתידית עבור ארצות הברית".
תגובת הבית הלבן מגיעה בעקבות טענות מצד פוליטיקאים במפלגה הרפובליקנית, לפיהן עסקת השחרור תעודד חטיפה של חיילים אמריקנים נוספים המוצבים באפגניסטן. הפוליטיקאים השמרנים טענו בימים האחרונים כי העסקה עלולה להוות תקדים עבור עסקאות חילופי שבויים עתידיות בין ארצות הברית וקובה.
"החלפת חמישה בכירי טאליבן עשויה להשפיע על כל הכוחות האמריקנים", אמר הסנאטור הרפובליקני הווארד מקאון, יו"ר וועדת הכוחות המזויינים המפקחת על הצבא. "עכשיו לטרוריסטים תהיה מוטיבציה לחטוף חיילים אמריקנים, המעשה הזה יציב את הכוחות שלנו באפגניסטן ובכל מקום בעולם בסיכון גבוה עוד יותר" . הסנאטור ג'יימס אינהוף מאוקלוהומה אמר דברים דומים וטען כי "לנו לא הודיעו על חילופי השבויים עד אחרי פרסום ההחלטה".