ממשלה רב מפלגתית היא אמנם זיכרון רחוק מהעבר בבריטניה, אבל כאן בישראל זו הנורמה. כתב רשת SKY במזרח התיכון דומיניק וואקהורן מנסה להבין מה הפרלמנט הבריטי יכול ללמוד מהמערכת הפוליטית, הסוערת לעיתים, של ישראל, בה בכנסת אין מפלגה מנצחת עם רוב מוחלט.
השיעור הראשון שניתן ללמוד מישראל, אומר וואקהורן, הוא שממשלות רחבות הן ממשלות לא יציבות. בישראל היו 30 ממשלות ב-62 השנים האחרונות. המומחים טוענים שזה מתכון לממשל לא יעיל.
"כל כך הרבה מאמץ ותשומת לב מופנית לשמירה על שלמות הקואליציה ולמו"מ סביב הכניסה לקואליציה, ההחלטה איזו מדיניות של איזו מפלגה הקואליציה תאמץ. אלו תמרונים בלתי פוסקים, מאוד קשה להפעיל כך מדיניות , ניתן לראות את זה לעיתים קרובות, בכל ההיבטים של הפוליטיקה הישראלית, היא פשוט קפואה בגלל התהליך הקואליציוני".
כשבונים קואליציה רחבה - הכול אפשרי
לישראל יש שיטת בחירות שונה מזו של בריטניה, אבל עכשיו הבריטים שוקלים לשנות את המערכת הפוליטית שלהם, להפוך אותה דומה יותר למערכת הישראלית. מנהיגי המפלגות חייבים כמעט תמיד להרכיב יחד קואליציה, זה אומר סחר וממכר, סגירת עסקאות עם מי שהוא לעיתים יריב פוליטי, כדי להשיג ממשלה מכהנת ולהחזיק במושכות.
השיעור השני שניתן ללמוד מהממשל הישראלי הוא שבהרכבת קואליציה - הכול אפשרי. כרגע לישראל יש שר חוץ מהימין הקיצוני, ושר בטחון מהשמאל המתון - באותה הממשלה. פוליטיקאים ומומחים אומרים שבבריטניה שום דבר הוא לא מובן מעליו.
אל תצפו לשום דבר שאתם מכירים מהעבר, ברגע שאתם עוברים משני שחקנים לשלושה שחקנים, כל מבנה יכול להיות אפשרי והציבור הבריטי צריך לדעת שבמערכת בחירות כמו זו הישראלית - כל האפשרויות פתוחות.