חיזוק דיפלומטי למאבק נגד שחיטת הדולפינים ביפן: בצעד לא שגרתי, התבטאה היום שגרירת ארצות הברית ביפן נגד המנהג השנוי במחלוקת הנערך מדי שנה בחודש ינואר. "אני מודאגת מאוד מהמעשה הלא אנושי של הקטל ההמוני של דולפינים", מסרה קרוליין קנדי, בתו של הנשיא האמריקני לשעבר שנכנסה לתפקידה לפני שבועות ספורים בלבד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה שפרסמה השגרירה החדשה ביפן, נכתב שהיא מצפה מהמדינה לאמץ חוקי הגבלת דיג בדומה לארה"ב. בינתיים, הדייגים היפנים ממשיכים בדיג של מאות דולפינים, בשיאה של עונת הציד - למורת רוחם של ארגונים סביבתיים בינלאומיים.
פעילי הארגון "Sea Shepherd Conservation Society" מנסים לבלום את הדייגים בכל דרך אפשרית. הם מנסים להסב נזק לספינות הדייגים, פועלים באופן הסברתי ומתעדים את פעולות הדיג, אבל הדייגים ממשיכים במעשיהם. על פי העדויות והתמונות שהארגון מפרסם, לפחות 250 דולפינים הובלו לאזור טאיג'י בין ההרים ביפן, שם הם מומתים בזה אחר זה.
רוב הדולפינים נמכרים לשוק הבשר היפני, אך חלקם מועברים לאקווריומים סביב העולם. הדייגים מתייצבים על גבי הסירות שלהם ומחליטים מי יישלח לשולחן הקצב, ומי לתצוגות הראווה. הדגים שנאבקים ונפצעים במהלך הציד, נקטלים במהירות.
בסרט שתיעד בעבר את הליך הציד האכזרי ניתן לראות את מי המפרץ, שבו מרוכזים הדולפינים, מאדימים מדמם של היונקים הימיים. "בתהליך שחיטת הדולפינים, הדייגים דופקים במוט ברזל בבסיס עמוד השדרה של הדולפין", טוענים בארגון למען הדולפינים. "זה לא הורג את הדולפין מיד. הם מתים רק לאחר 20-30 דקות, ובינתיים הם מדממים וסובלים. במקביל, מוציאים אותם מהמים היישר לבית המטבחיים".
הדייגים היפנים טוענים שהם דגים את הדולפינים ואת הלוויתנים כבר אלפי שנים באותה הדרך ובאותו המקום, ולטענתם, שום לחץ בינלאומי או סרטי הסברה זוכי פרסים - לא יעצרו אותם מלפרנס את עצמם ואת משפחותיהם.