הכניסה הקרקעית לרצועת עזה מעוררת את תשומת ליבם של מנהיגים ברחבי העולם. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל קראה לשני הצדדים "לעשות פשרות כואבות", אך יחד עם זאת התעקשה: "גרמניה עומדת לצדה של ישראל ומקבלת את זכותה להגן על עצמה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האפיפיור פרנציסקוס שוחח היום עם נשיא המדינה שמעון פרס והביע בפניו דאגה על מותם של אזרחים בלחימה. "אזרחים חפים מפשע נהרגים וסובלים בגלל קיצוניים, אנו חייבים לנוע קדימה ולהתעקש על דרך השלום", הדגיש. פרס הסביר למנהיג הכנסייה הקתולית כי "קבוצות טרור קיצוניות הן הגורם לסבל בעזה. ישראל עושה הכל כדי להוריד את גובה הלהבות ולמנוע פגיעה באזרחים חפים מפשע".

 

גם שר החוץ הצרפתי לורן פביוס התייחס להתפתחויות, וקרא לישראל להפגין איפוק מקסימלי בלחימה ברצועה. פביוס צפוי להיפגש עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ועם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי בקהיר כדי לדון במתווה להפסקת אש. "צרפת מאוד מודאגת מההחלטה הישראלית לצאת למבצע קרקעי בעזה", הבהיר פביוס.

שר החוץ של בריטניה פיליפ האמונד אמר כי "אנו קוראים לחמאס להפסיק את מתקפת הרקטות נגד ישראל כבר כמה ימים. לישראל יש זכות להגן על עצמה, אבל היא צריכה לעשות את זה במידה ולנקוט בכל הצעדים למזער את הנזק לאזרחים. מה שאנחנו באמת רוצים זה לראות הפסקת אש שתעצור את שפיכת הדם בשני הצדדים, שהמשבר יפטר במשא ומתן".

ירי טנק ברצועת עזה (ארכיון) (צילום: רויטרס, חדשות)
טנק של צה"ל באזור הרצועה | צילום: רויטרס, חדשות

מוקדם יותר הביע מזכ"ל האו"ם באן קי מון את דאגתו מהמצב המידרדר ומהכניסה הקרקעית באזור. "בשעות האחרונות, ישראל ביצעה מתקפה קרקעית נגד רצועת עזה. אני מצטער על כך וקורא לכל מנהיגי האזור והעולם יחדיו למנוע התדרדרות נוספת במצב", אמר באן. "אני קורא לישראל לעשות יותר כדי למנוע פגיעה באזרחים, אין פתרון צבאי לקונפליקט הזה".

לדברים אלה הצטרפה גם נשיאת ברזיל דילמה רוסף, שאמרה הלילה כי היא מודאגת מהפגיעה באזרחים בשטח הרצועה. "ברזיל סבורה שהפעילות של ישראל בעזה היא מוגזמת, זאת בעקבות מותם של נשים וילדים ואזרחים בכלל".

מי שנקטה טון מאוזן יותר היא מזכירת המדינה האמריקנית לשעבר הילרי קלינטון. "אני מבינה למה ישראל יוצאת למתקפה צבאית ברצועת עזה", אמרה. יחד עם זאת, היא הסבירה את פעולות חמאס בכך שהארגון "נדחק לפינה" בין נשיא מצרים סיסי והעימות עם ישראל, מצב שבו לא היה לארגון ולאנשיו מה להפסיד.