ברחבי העולם חגגו הלילה את סוף שנת 2010 - וקיבלו בברכה את שנת 2011. על פי לוח השנה הלועזי, זוהי תחילתה של שנה חדשה וכמיטב המסורת ספרו לאחור מיליארדי חוגגים וקיבלו את השנה החדשה בנשיקות ובזיקוקים.
כאן בחדשות 2 באינטרנט העברנו בשידור חי ורציף את התמונות המרהיבות מחגיגות השנה החדשה, "הסילבסטר", בכל רחבי העולם: החל מניו זילנד ואוסטרליה, ועד ארצות הברית.
ניו זילנד פתחה את החגיגות העולמיות
אוקלנד, ניו זילנד, היה המקום הראשון שקיבל את פני 2011 וחגג את השנה החדשה. לאחר מכן העברנו בשידור חי את התהלוכה השנתית והמרהיבה שנערכה ביוהנסבורג, דרום אפריקה, ספרנו יחד לאחור יחד עם אנשי סידני, אוסטרליה, היכינו בגונג יחד עם הדרום קוריאנים וצפינו בזיקוקים המרהיבים מתאילנד והונג-קונג.
במוסקבה, לעומת זאת, נאלצו החוגגים להתמודד עם טמפרטורות של מינוס תשע מעלות, מה שלא מנע מהם לצאת לכיכר האדומה וליהנות מהחלקה על הקרח.
גם בוותיקן ציינו את בואה של שנת 2011 בטקס מרשים. האפיפיור בנדיקטוס ה-16 נשא נאום ותפילה לקראת השנה החדשה, ואמר כי הוא מקווה שתהיה זו שנת שלום. בנסיכות המוסלמית דובאי קיבלו את השנה החדשה במפגן מרשים, ששיאו היה במופע זיקוקים מראש המגדל הגבוה ביותר בעולם, בורג' חליפה.
מיליון איש בטיימס סקוור, מיליון בקופקבנה
למרות סופת השלג העוצמתית שפוקדת את מזרח ארצות הברית, כמיליון חוגגים התייצבו בטיימס סקוור בניו יורק וספרו לאחור, כמדי שנה, לקראת הורדת "כדור האורות" שמסמל את תחילת השנה החדשה. לא פחות מטון של קונפטי פוזרו על הצופים בכיכר.
גם בחוף קופקבנה בריו דה-ז'נרו התקבצו למעלה ממיליון חוגגים נלהבים, שזכו לצפות לראשונה בסמל של אולימפאדת ריו 2016, שהוקרן על גבי מסך ענק שהוצב על החוף - שניות ספורות לפני הספירה לאחור לשנה החדשה.
מסורות ישנות, שנה חדשה
כבכל שנה, עלתה ההתלבטות כאן בישראל לגבי החגיגות הנוצריות על שמו של סילבסטר הקדוש, אבל לא רק כאן. עבור רבים זהו מושג פרדוקסלי של חגיגת תחילתה של שנה - בפעם השנייה. בכל פינה של העולם המסורת והזמנים שונים, אבל לכולם זו תקופה בה מסכמים את השנה האחרונה וכולנו מקווים לשנה טובה יותר בשנה הבאה.
בלוח השנה של הנוצרים מהאורתודוקסיה המזרחית, יש שנה חדשה-חדשה , ושנה חדשה-ישנה. בלוח המסורתי האורתודוקסי, השנה מתחילה למעשה בלילה שבין 13 ל-14 בינואר. רבים מתושבי רוסיה ושכנותיה חגגו היום במסיבה פרועה יותר ובעוד שבועיים יחגגו ברוגע עם המשפחה.
הסינים ושכניהם חוגגים את תחילת שנת הירח במה שנקרא "פסטיבל האביב", החג החשוב ביותר במסורת הסינית ובלוח השנה הירחי. התאריך נקבע על פי מולד הירח והחגיגות לא נמשכות ערב אחד, אלא 15 ימים שלמים. על פי המסורת הזו, בימים אלו מבקשים בקשות לשנה הקרובה.
לוח שנה נוסף שמתנהל על פי הירח הוא לוח השנה המוסלמי. השנה המוסלמית קצרה מזו הגרגוריאנית ולוח השנה נמשך לפרק זמן של 11 חודשים. השנה מתחילה ביומו הראשון של חודש הראשון - "המוחרם", שני בקדושתו רק לרמדאן, שהחל בראשית חודש דצמבר. בחודש הראשון לשנה המוסלמית אסור, על פי המסורת, להילחם. בני הזרם הסוני צמים ביומה הראשון של השנה.