"ארצות הברית תשקול מחדש את מתן הסיוע הצבאי לתאילנד" - כך הצהיר הלילה (ו') מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, בעקבות ההפיכה הצבאית שאירעה במדינה השבוע. לטענת קרי, אין כל הצדקה לפעולות בהן נקט הצבא התאילנדי, בהן עוצר על האזרחים וכן איסור להתאסף ולהפגין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שר החוץ האמריקני תקף את מדיניות הצבא בתאילנד והבהיר כי היא אינה חוקית. "לפעולות אלה יהיו השלכות על יחסי ארה"ב-תאילנד, במיוחד על הקשר עם הצבא התאילנדי. בשלב זה אנחנו בוחנים צעדים נוספים בהם ננקוט במסגרת החוק האמריקני".
למרות ההצהרות הלוחמניות של קרי, ככל הנראה סכום הסיוע הצבאי עליו מדובר עומד על כ-10 מיליון דולרים. מלבד האמריקנים, זכתה ההפיכה הצבאית בתאילנד לגינויים בכל רחבי העולם ביממה האחרונה. נציבות זכויות האדם באו"ם הביעה אמש דאגה מההפיכה הצבאית ובהודעה שפורסמה מטעם הנציבות נמסר כי המצב הנוכחי עלול לפגוע בזכויות אדם בסיסיות. במקביל, צונזרו שידורי רשתות החדשות CNN ו- BBC במדינה.
סינגפור פרסמה אזהרת מסע
"אנו מזכירים כי זו חובתן של הרשויות בתאילנד למלא אחר חוקי זכויות האדם הבינלאומיים", אמרה דוברת נציבות זכויות האדם באו"ם רבינה שמדסני, שקראה "לעשות הכל על מנת לוודא שהחוקים נאכפים".
גם משרד החוץ בסינגפור הצטרף לדאגה בעקבות הנעשה בתאילנד ופרסם הלילה אזהרת מסע לאזרחיו. המשרד קורא לאזרחים המתכננים לטייל בתאילנד לשקול ברצינות את הגעתם למדינה. "המצב בתאילנד בלתי צפוי והפכפך", לשון ההודעה.
במקביל, מפקד הצבא התאילנדי, הגנרל פראיות' צ'אן-אוצ'ה, הכריז הלילה כי מעתה הוא ראש הממשלה בפועל במדינה. הודעתו של צ'אן-אוצ'ה מגיע יממה אחרי שהצבא הודיע על סיום ההפיכה וההשתלטות על הממשלה בתאילנד. על פי הדיווח בעיתון התאילנדי "בנגקוק פוסט", הגנרל הדגיש כי בכוונתו לכהן בתפקיד עד אשר תתמנה ממשלה חדשה לשלטון.