גיל ההתבגרות הבעייתי של ג'סטין ביבר נמשך: רשת NBC האמריקנית מפרסמת כי בשבוע שעבר, בעת שביבר ואביו היו על מטוס פרטי בדרך למשחק הסופרבול, הם עישנו כל כך הרבה סמים עד שהטייסים היו צריכים לשים על עצמם מסכות חמצן. בנוסף, הדיילת טענה כי הנוסעים היו מאוד אגרסיביים מילולית כלפיה, והיא נמלטה לתא הטייס עד לאחר שהם ירדו מהמטוס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי גורמי משטרה בניו ג'רזי, שאירחה את משחק הסופרבול ובשטחה נחת מטוס הגאלפסטרים השכור, הנוסעים גם התייחסו בגסות ואגרסיביות לצוות המטוס, כולל הטייסים. על הטיסה היו ג'סטין ביבר, אביו ועוד 10 מחבריו של הקנדי בן ה-19. "הקברניט הזהיר את הנוסעים, כולל ביבר, מספר פעמים במהלך הטיסה להפסיק לעשן מריחואנה", נכתב בדוח המשטרה הרשמי על אירועי הטיסה.
"הקברניט גם ציין כי הוא ביקש מהנוסעים להפסיק להטריד את הדיילת, גם כאן הוא לא ציית, והיא העבירה את הטיסה בתא הטייס כדי להגן על עצמה מהתנהגות הנוסעים. הם היו מאוד בוטים מבחינה מילולית לדיילת והיא לא יכלה לעבוד איתם יותר".
ביבר הודה שעישן סמים ושתה במהלך הטיסה
למרות שהמטוס היה מדוחס, נאלצו שני הטייסים לחבוש את מסכות החמצן שלהם במהלך הטיסה לאחר שהסיקו כי עם כמויות הסמים שיש באוויר המדוחס, שניהם ייכשלו בבדיקות סמים אם הם לא ינשמו אוויר נקי - מה שיסכן את רישיון הטיסה שלהם", המשיך הדוח. על פי גורמים בארה"ב, המטוס נחת בנמל התעופה טיטרבורו בצפון ניו ג'רזי שם המתינו לו סוכנים של הרשות הפדרלית למלחמה בסמים ומשטרת הגבולות. על פי השוטרים, עדיין היה ריח של מריחואנה בקבינה של המטוס.
המשטרה תשאלה את ביבר הצעיר בנפרד משאר הנוסעים, והוא הודה כי צרך סמים בטיסה וגם שתה אלכוהול (בניו ג'רזי הגיל המותר לשתייה הוא 21, מעל לגילו של ביבר). אורכה של הטיסה מווטרלו שבקנדה לטיטרבורו הוא פחות משעה. בחיפוש שנערך במטוס לא נמצאו סמים שלא נצרכו, אלא רק אריזות ריקות. צוות המטוס לא הגיש תלונה נגד ביבר ואביו אחרי הנחיתה, לכן הותר להם להמשיך בדרכם. חברת התעופה לה שייך המטוס סירבה להגיב.
הזלזול של ביבר בחוק האמריקני הוביל לעצומה הקוראת לנשיא אובמה לשלול את אשרת השהייה של ביבר ולגרש אותו חזרה למולדתו קנדה. עד כה נאספו יותר ממאה אלף חתימות, אחד מהן של סנאטור פדרלי, ועל פי מדיניות הממשל מספר החותמים יאלץ את רשויות ההגירה להתייחס לבקשה ברצינות. ביבר אינו אזרח אמריקני והוא נמצא בארה"ב בזכות "גרין קארד", אשרת עבודה, אותה הרשויות יכולות לבטל.