מחפשים דרכים להתמודד עם האסון: מהנדסים יפנים אומרים היום כי ייתכן שרק קבורת הכור שניזוק תביא למניעת אסון גרעיני במדינה. יישום הרעיון הוא בהשראת הפתרון שהוענק לדליפה הגרעינית בצ'רנוביל בשנת 1986, בה עשו שימוש בטונות של חול ובטון על מנת לקבור את ליבת הכור.
עם זאת, גורמים רשמיים במדינה אומרים כי הם עדיין מקווים כי יוכלו לתקן את כבל החשמל שמזין שני כורים, כדי שמשאבות הקירור שבו יופעלו מחדש. עובדי הצלה יפנים המשיכו בניסיונות לקרר את כור מספר 3 בפוקושימה, באמצעות ריסוס כמויות אדירות של מים.
זו הפעם הראשונה שגורמים ביפן מעלים את אפשרות הקבורה, מה שמעיד על כך שייתכן שניסיונות הקירור באמצעות מים אינם יעילים דיים. בכיר בתאגיד החשמל בטוקיו אמר לסוכנות הידיעות רויוטרס כי "אין זה בלתי אפשרי לקבור את הכור, אך העדיפות העליונה כרגע היא לקרר אותם", דברי הבכיר.
החשש: כל מי שנעדר - נהרג
במקביל, ממשיכים להיחשף מימדי האסון במדינה. המשטרה ביפן הודיעה כי הסיכויים למצוא ניצולים אפסו וכי ככל הנראה, כמעט כל מי שהוגדר כנעדר מאז רעידת האדמה, נהרג. מניין ההרוגים הרשמי עומד כעת על כ-6,000 אך רשת SKY הבריטית דיווחה כי מהמשטרה במדינה נמסר שהמספר צפוי לעלות לכ-16 אלף. מסתמן כי השילוב בין רעידת האדמה, הצונאמי והשלג שירד ביפן בימים האחרונים, הוביל למותם של כל הנעדרים.
לראשונה מאז החלו הבעיות בכורים הגרעיניים במדינה, כור מספר 2 בפוקושימה מראה היום סימנים ראשונים של ירידה ברמות הקרינה. במדידות שנערכו בהפרשים של שלוש שעות היום בבוקר, נראה כי הקרינה החלה יורדת. ברעידת האדמה נפגעו הכורים שמספרם 1 עד 4 בפוקושימה, כאשר מספר 2 היה זה שנפגע באורח הקשה ביותר.
ראש הסוכנות לפיקוח על אנרגיה גרעינית של ארצות הברית, גרגורי ג'אצקו, העריך את הנזק ביפן ואמר כי "המצב במדינה ממשיך להיות דרמטי". במסיבת עיתונאים בבית הלבן, אמר ג'אצקו כי "על מנת לקרר את הכורים ביפן, ייתכן ויידרשו מספר שבועות".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רעידת אדמת ביפן - הסיקור המלא:
צפו: הרגע בו הכה הצונאמי בערי יפן
צפו: פיצוץ נוסף בכור הגרעיני בפוקושימה
צילומי הלווין חושפים את החורבן ביפן
יפן: ניצול חולץ מלב ים אחרי יומיים