בפרלמנט הבריטי נערך היום בצהריים דיון מיוחד בפרשת ההאזנות שמסעירה את הממלכה. הדיון המיוחד הועבר כאן בחדשות 2 באינטרנט בשידור חי.
הראשון להעיד בדיון היה מפקד הסקטולנד יארד סר פול סטיבנסון, שהתפטר מתפקידו בעקבות חצי הביקורת שהופנו אליו בימים האחרונים כמי שהיה אחראי למינויו של ניל וויילס, העורך בדימוס של העיתון שבלב הפרשה, ליועצו האישי.
רופרט מרדוק: "איני אחראי למה שקרה, אך מתבייש"
מיד לאחר מכן החלה העדות המרכזית, כשהבעלים של תאגיד התקשורת "ניוז קורפ", רופרט מרדוק, בנו ג'יימס יו"ר החברה, ומנכ"לית ניוז קורפ שהתפטרה, רבקה ברוקס, שוחחו עם חברי הפרלמנט. זו הפעם הראשונה שבה מסרו לראשונה את גרסתם בפני המצלמות.
"אנחנו מבטיחים שנסייע למשטרה עם כל מה שיהיה צריך כדי להשלים את החקירה", הבטיח ג'יימס מרדוק במהלך עדותו. "למיטב ידיעתי, אף אחד מהחברה לא לקח חלק בהאזנות", הוסיף. לדבריו של ג'יימס, לא ידעו בכירי העיתון, לרבות מזכ"לית ניוז קורפ לשעבר, על ההאזנות לטלפונים הסלולרים.
"לאורך כל הדרך אמרתי את האמת. פשוט הטעו אותי. אני מעסיק רק עובדים ששומרים על אתיקה וזוכים לאמון האישי שלי. אנחנו מקצוענים", טען רופרט מרדוק עצמו בפתח עדותו. "לא ידעתי שברוקס העידה ולאחר מכן שינתה את העדות. אני מתנצל שכל זה קרה. זה לא היה צריך לקרות. סגרתי את העיתון כי פשוט התביישתי במה שקרה. העדות פה בפניכם היא היום המשפיל בחיי", הוסיף.
"האנשים שנתתי בהם אמון הטעו אותי"
במהלך עדותו של אביו, ניסה בנו להתערב בשיחה מספר פעמים, אך התבקש על ידי חברי הפרלמנט להפסיק. ג'יימס ואביו טענו שניהם כי לדעתם בכירי ניוז קורפ לא ידעו על האזנות הסתר שבוצעו בעיתון.
כאשר נשאל מרדוק האב מדוע לא פעל לפיטורי עובדים שסרחו, לאחר פיצוץ הפרשות הקודמות שבהן היה מעורב העיתון, הוא נאלם דום. בנו ג'יימס נחלץ לעזרתו ואמר כי כאשר פרצו הפרשות השונות, היה מדובר באנשים שכבר לא היו חלק ממערכת העיתון. "זאת לא האחריות שלי לעשות צדק. אני לא חושב שאני אחראי לכל מה שקרה, אלא האנשים שנתתי בהם את אמוני והטעו אותי", טען מרדוק האב.
בהתייחס לחדשות החדשים כי עובדים בעיתון פרצו לטלפונים הסלולרים של קורבנות פיגועי 11 בספטמבר בארה"ב, אמר מרדוק כי אינו מאמין שדבר כזה קרה. "דבר כזה לא יכול לקרות בארה"ב", טען מרדוק.
"לא מתכננים להקים צהובון חדש"
כאשר נשאל מרדוק אם מעתה יחשבו בכלי התקשורת בבעלותו יותר על ניסוח כותרות, כדי לא לפגוע ברגשות, ענה: "אני חושב שכל העורכים הולכים לעשות זאת. יש לנו במדינה הזאת מגוון רחב מאוד של דעות וקולות ובאופן טבעי זה מוביל אותנו לתחרות. בסך הכל אני חושב שהמדינה מרוויחה מריבוי הקולות ומהתחרות הזאת", הוסיף איל העיתונות ואמר: "אני חושב שאנשים לא יכולים לצפות לפרטיות מלאה כמו שהייתה בעבר בעידן של עיתונות חוקרת כל כך מפותחת".
בהתייחסות לשאלה אם כוונתם להשיק צהובון חדש במקום "ניוז אוף דה וורלד", השיב ג'יימס מרדוק כי לא קיימת תכנית מהסוג הזה לעת עתה. "זה בהחלט לא נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו עכשיו", אמר מרדוק הבן.
במהלך העדות, התבקש מרדוק לפרט בפני חברי הפרלמנט את נוהל העבודה שלו מול עורכיו. "אני כמעט ולא יוצר עמם קשר", אמר מרדוק. "אני מדבר פעם אחת בשבוע עם כל אחד מהעורכים, בליל סגירת העיתון, רק כדי להתעדכן. אני מאוד זהיר, כדי שלא יגידו שהפעלתי עליהם לחץ", הוסיף מרדוק.
אתמול: נמצאה גופת כתב העיתון
מי שעוד נמצא בלב הסערה, הוא ראש הממשלה הבריטי דייוויד קמרון, שנאלץ לקצר אמש את ביקורו בדרום אפריקה ולשוב ללונדון. קמרון אף הודיע על דחיית פגרת הקיץ של הפרלמנט באופן חריג בשל כינוס ישיבת החירום בפרשה.
אתמול נמצאה גופתו של כתב העיתון שחשף את הפרשה, שון הור, בביתו בווטפורד. משטרת בריטניה הודיעה כי נבחנת האפשרות שמדובר בהתאבדות ובכל מקרה "נסיבות המוות אינן חשודות". הור היה זה שחשף לראשונה את הסקנדל במהלך תחקיר שערך ה"ניו יורק טיימס" בספטמבר שעבר. בהמשך הוא הודה בפני כתב רשת BBC כי אנדי קולסון, עורך "ניוז אוף דה וורלד", הורה באופן אישי לפרוץ לטלפונים, ובכך סתר את גרסתו של קולסון לפיה לא ידע על המעשים החמורים.
האקרים פרצו לאתר הסאן: "רופרט מרדוק מת"
הבוקר פרצו חברי קבוצת ההאקרים LulzSec לאתר עיתון הסאן הבריטי שבבעלות איל התקשורת רופרט מרדוק והשתילו שם ידיעה מפוברקת המבשרת על מותו ומציאת הגופה בחצר ביתו.
חבורת LulzSec - לולץ אבטחה, רק בחודש שעבר הודיעו על פרישה. בידיעה השקרית שכותרתה "נמצאה גופתו של איל ההון והתקשורת", כתבו הפורצים: "רופרט מרדוק מת בגינתו". עוד נכתב בידיעה: "על פי הדיווח, הוא עיכל כמות גדולה של פלדיום והמתין למותו". בידיעה הובא גם ציטוט, שלא היה ולא נברא כמובן, מהמשטרה: "מצאנו את הכימיקלים על שולחן המטבח לאחר בישולם".