האם אלפים מכוחות ההצלה שפעלו באסון התאומים ב-2001 עלולים כעת לשלם על זה בחייהם? על פי כתבה שפורסמה בעיתון "ניו יורק פוסט", יותר מ-2,500 מכוחות החילוץ שפעלו ב"גראונד זירו" חלו בסרטן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כבר בשנה שעברה דווח על 1,140 מאנשי ההצלה שחלו בסרטן, אך תכנית מיוחדת שהפעיל בית החולים "הר סיני" בניו יורק, למען נפגעי פיגוע הטרור, חשפה 1,655 חולים נוספים מתוך 37 אלף שוטרים ועובדי סיוע אחרים שזומנו לבדיקות.
המספר המדויק של חולים, כך על פי הדיווח, עומד על 2,518 וכולל כ-900 כבאים שהפכו לאחד הסמלים הבולטים של האסון. שיילה ברינבאום, כבאי שחלה בסרטן וקיבל לאחרונה מיליון דולרים וחצי מקרן למען עובדי הסיוע, קורא לאנשים נוספים שנחשפו להריסות למהר ולהיבדק. "אני מקווה שיגיעו לעוד אנשים כמוני, הם לא יחזיקו מעמד עוד זמן רב", אמר.
בין החולים שאובחנו בסרטן גם שוטר שנאלץ לפרוש משירות פעיל ב-2008 בעקבות המחלה. "ידעתי כבר ביום ההוא, שבו חילצו גופות מבין ההריסות, שרבים מאיתנו יחלו", הוא אומר.
חוקר מקרי מוות שהגיעו לאחר אסון התאומים אומר כי בין אנשי כוחות החילוץ והסיוע מספר גדול בהרבה של חולים בסוגים מסוימים של סרטן ביחס לאחוז החולים בכלל האוכלוסייה. לדבריו, סוגי הסרטן הנפוצים ביותר שהתגלו אצל הכוחות הם סרטן הערמונית, בלוטת התריס, סרטן הדם (לוקמיה) וסרטן דם במח העצם מיאלומה).