במחקר חדש שהתפרסם השבוע נמצא כי שימוש בטלפון סלולרי אינו מגביר את הסיכוי של ילדים לחלות בסרטן. המחקר הינו הראשון מסוגו המתמקד בקשר שבין ילדים, סרטן ושימוש בטלפון נייד. המחקר מצא כי ילדים שהשתמשו בטלפונים סלולריים לא נטו לפתח גידולים במוחם יותר מאחרים שלא השתמשו בהם.
במחקר, שהתפרסם במגזין של מכון הסרטן הלאומי של ארה"ב בשבוע שעבר, השתתפו כמעט 1,000 ילדים בגילאי 7 עד 19. כשליש מהם סובלים מגידולים סרטניים בראשם ושני שליש מהם בריאים. החוקרים חיפשו מספר מאפיינים של שימוש ארוך טווח בטלפון נייד ומצאו שאין עלייה בשיעור הגידולים המוחיים בקרב ילדים שהשתמשו ממושכות בטלפונים ניידים, במשך חמש שנים או יותר.
המחקר מצא כי הגלים האלקטרומגנטיים שמשדרים הטלפונים חודרים למוחם של ילדים עמוק יותר מאשר למוחם של מבוגרים, בעיקר בגלל שהיקף ראשם של הילדים קטן יותר. מחקרים אחרים קבעו כי מוחם של ילדים סופג פי שניים יותר קרינה מטלפונים ניידים בהשוואה למוחם של מבוגרים אך מדגישים כי האנרגיה אינה חזקה מספיק על מנת לפגוע ב-DNA ואינה גורמת למוטציות שיכולות להתפתח לגידול סרטני. ככלל, למרות הדאגה שמעורר השימוש בטלפונים ניידים, טרם הוכח קשר מחקרי בין השימוש בהם לבין פיתוח של גידולים סרטניים.
אם אכן היה קשר כזה, החוקרים ציפו למצוא את הסיכוי הגבוה ביותר לגידול סרטני בצד בו נוהגים הילדים להחזיק את הטלפון. אך המחקר הראה כי לילדים היה את הסיכוי הגבוה ביותר לפתח גידול במוח דווקא בצד בו הם אינם נוהגים להחזיק את הטלפון. עוד נכתב, כי לא דווח על עלייה במספר המקרים של גידול מוחי אצל ילדים מאז הפכו הטלפונים הסלולריים למוצר נפוץ בשלהי שנות ה-90.
"המחקר הוא סימן שההורים לא צריכים להיכנס לפאניקה אם ילדיהם משתמשים בטלפון נייד", אומרת ד"ר רייצ'ל ורימאן, רופאת ילדים שחקרה את הנושא. עם זאת, ארגון הבריאות העולמי קבע כי טלפונים ניידים יכולים לגרום לסרטן, אך על בסיס "עדויות מוגבלות" מאחר וכאמור לא נמצא קשר מחקרי ישיר בין השניים. יש להדגיש כי המחקר לא מומן על ידי יצרנים של טלפונים סלולריים או על ידי מפעילים סלולריים.