הקהילייה הבינלאומית בעד אובמה: במהלך הפגישה בין אובמה לנתניהו, התראיין גורם ברביעייה הבינלאומית - הקוורטט, לסוכנות הידיעות רויטרס. "אנו מסכימים שהתקדמות על בסיס הגדרת הגבולות והסדרי הביטחון תספק בסיס עבור ישראל והפלסטינים להגיע לפתרון סופי של הסכסוך", אמר אותו גורם, שהביע את קורת רוחו מהנאום שנשא אתמול ברק אובמה.
עוד קודם לכן, הביעה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, תמיכה בהצעתו של נשיא ארה"ב ברק אובמה לדון קודם כל בנושאי הביטחון וגבולות הקבע בשאלת הבעיה הישראלית - פלסטינית. במסיבת עיתונאים שקיימה היום מרקל היא קראה להימנע מפעולות חד צדדיות באזור. "הנשיא קרא לישראל לחזור לגבולות 67 ולוותר על שטחי הגדה המערבית, עזה ומזרח ירושלים", אמרה מרקל והוסיפה: "אני חושבת שהצעתו של אובמה בנוגע לחזרה לקווי 67 והחזרת השטחים הכבושים נכונה, ותאפשר משא ומתן בין הצדדים. חזונו של הנשיא אובמה הוא בהסדר שלום בין ישראל והפלסטינים".
מרקל ציינה שגרמניה היא תומכת של ישראל, ובביקורה בפברואר האחרון בארץ קראה לישראל להיענות לדרישות הפלסטינים ולהפסיק את הבנייה בשטחים. "בעקבות גל ההתקוממויות לאחרונה בעולם הערבי, קיים יותר מתמיד הצורך בהסכם שלום במזרח התיכון", אמרה מרקל.
אובמה: "החזון שלי הוא שלום המערב שתי מדינות לשני עמים"
"חלום של מדינה יהודית דמוקרטית לא יוכל להגשים את עצמו עם כיבוש נמשך", הדגיש אובמה. "החזון שלי הוא שלום אמיתי בר קיימא מערב שתי מדינות לשני עמים. תוצאת המו"מ צריכה להיות שתי מדינות עם גבולות ברורים. אנחנו מאמינים שהגבולות של ישראל והמדינה הפלסטינית יהיו מבוססים על קווי 67' עם חילופי שטחים מוסכמים". אובמה הדגיש כי הוא מתנגד נחרצות ליוזמה הפלסטינית להכרזה חד-צדדית באו"ם, אשר צפויה בחודש ספטמבר. "הפלסטינים לא ישיגו שלום, מדינה עצמאית או שגשוג באמצעות ההכרזה החד-צדדית", הדגיש אובמה. "לא ייתכן שממשל פלסטיני לא יכיר בקיומה של מדינת ישראל להתקיים".
ברגעים אלו מתקיימת פגישת נתניהו - אובמה
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב מקיימים ברגעים אלו פגישה בבית הלבן. טרם הגעתו לפגישה, התייחס נתניהו לעימות החזיתי עם אובמה שנוצר בעקבות נאומו של הנשיא האמריקני על המזרח התיכון. "יש דברים שאין לטאטא מתחת לשטיח", אמר נתניהו. "לפעמים להיות צודק זה גם להיות חכם, בעיקר בדברים יסודיים החשובים לקונצנזוס הישראלי. זה מה שבכוונתי לומר לנשיא אובמה, לקונגרס האמריקני ולתקשורת".
נתניהו אף ניהל שיחת שהוגדרה "רגוזה" עם הילרי קלינטון, כמה שעות לפני הנאום, וזמן קצר לפני שיצא לארה"ב, ודרש למחוק את האיזכור של קווי 67', אך לשווא - הממשל לא ויתר, זאת אף על פי שדיפלומטים ישראליים הוסיפו ללחוץ על עמיתיהם האמריקניים לעשות כן - ממש עד לרגע שבו עלה אובמה על דוכן הנאומים.
מתיחות בין נתניהו לאובמה - סיקור מיוחד:
נאום אובמה על המזה"ת: "על הכיבוש להסתיים"
אובמה נאם - ובשטחים אושרה בנייה
רה"מ: ארה"ב התחייבה שלא תהיה נסיגה לקווי 1967
אבו מאזן: סירוב נתניהו לסגת לגבולות 67' - דחיית השלום
"אובמה זרק את ישראל מתחת לגלגלי אוטובוס"
רה"מ על העימות עם אובמה: "לא נטאטא מתחת לשטיח"
הצצה נדירה לטיסת ראש הממשלה לוושינגטון