משאל העם בפתח - ופיתרון למשבר בקרים לא נראה באופק: רוסיה דחתה את הצעת הפשרה של האו"ם לדחיית תוצאות משאל העם שייערך ביום ראשון, ושר החוץ הרוסי לברוב טען כי "סנקציות הרסניות לא יעזרו ליחסים". הנשיא פוטין טען בשיחה עם מזכ"ל האו"ם כי משאל העם חוקי, והתנגד למעורבות המערבית במשבר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, אמר היום (ו') בתום פגישתו בלונדון עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, כי למרות שהשיחות עם ארה"ב היו "מועילות", לא הושגה הסכמה בין רוסיה לארה"ב, ש"אינן רואות עין בעין או חזון משותף" בנושא אוקראינה. לברוב ניסה להרגיע את המערב לאחר שהצהיר כי ארצו לא תפלוש למזרח אוקראינה.
לברוב שב וחזר על עמדת רוסיה, שלפיה היא אינה אחראית למשבר בחצי האי קרים. שר החוץ הרוסי הדגיש כי "קרים חשובה מאוד לרוסיה יותר מאשר איי פוקלנד חשובים לבריטניה", בעוד הוא רומז למלחמה באיי פוקלנד בין הצבא האנגלי לארגנטינה בשנות ה-80.
בכיר אמריקני: מקווים שהשיחות עם אירן לא ייפגעו
סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דיווחה כי רוסיה צפויה לסרב להצעת האו"ם לדחות את תוצאות משאל עם בחצי האי קרים. סגן שר החוץ הרוסי, גנאדי גאטילוב, צוטט כאומר "החלטה הזו בלתי מתקבלת על הדעת בעינינו".
הקרמלין הרוסי הודיע כי הנשיא פוטין שוחח עם באן קי מון, מזכ"ל האו"ם, והבהיר כי ההחלטה לקיים משאל עם בקרים תואמת את החוק הבינלאומי. במקביל, בכיר בממשל האמריקני הביע תקווה כי המשבר באוקראינה לא יסכן את שיתוף הפעולה בין רוסיה למערב בנוגע לשיחות הגרעין עם אירן.
נשיא ארצות הברית ברק אובמה הביע תקווה כי ניתן למצוא פיתרון דיפלומטי למשבר באוקראינה ובחצי האי קרים. בפגישתו עם ראש ממשלת אירלנד, אנדה קני, אובמה הדגיש כי יהיו השלכות חמורות, באם רוסיה תסרב לשחרר את אחיזתה מחצי האי קרים.