היום זה סוף סוף היום? כלי התקשורת בממלכה הבריטית מדווחים בהתרגשות כי הדוכסית מקיימברידג' קייט מידלטון הובהלה לבית החולים בשלבי צירים ראשונים. בארמון קנזינגטון אישרו את הפרטים.
על פי הפרסומים, אושפזה מידלטון בבית החולים סיינט מארי שבפדינגטון בשעות הבוקר המוקדמות. ככל הנראה היא ובן זוגה הדוכס וויליאם הגיעו למוסד הרפואי במכונית פרטית ולא באמבולנס. דוברה של מידלטון הוסיף כי "הכול מתנהל כרגע כשורה".
גם ראש הממשלה דיוויד קמרון שלח איחולים לבני הזוג. "זהו אירוע מרגש והמדינה כולה מתרגשת איתם", אמר קמרון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחודשים האחרונים המתינו הבריטים בדריכות לבשורה ללידה המיוחלת ולילד או לילדה שיהיו במקום השלישי בתור לרשת את הכתר. המוני הבריטים התוודעו להיריון המלכותי, לאחר שזוג שדרני רדיו מאוסטרליה הצליחו להערים על אחות בית החולים בו אושפזה הנסיכה קייט ואישרו בשידור חי את החדשות המשמחות.
כמה חודשים לאחר מכן, הספקולציות בממלכה הגיעו לשיא חדש ככל שבטנה של הדוכסית הלכה ותפחה. עד לרגע הלידה, הקפיד הזוג המלכותי להדגיש בפני כולם כי מין העובר אותו נשאה קייט ברחמה לא היה ידוע להם. השניים התעקשו שגם הם עצמם, כמו רבע מהזוגות בבריטניה רוצים להיות מופתעים, ולגלות רק בזמן הלידה אם מדובר בבן או בבת. לכן, הבריטים מצדם, החלו במציאת פתרונות יצירתיים והצטרפו לשוק הימורים ייחודי שנפתח במיוחד לקראת הלידה.
"שוק ההימורים הפופולרי ביותר הוא סביב השם", הסביר תחילה רורי סקוט, מנהל סוכנות הימורים בבריטניה. "אבל מהמרים גם על תאריך הלידה, צבע השיער, המשק, ועל המין כמובן. יש כאלו שמהמרים גם על דברים כמו: מה יהיה מועדון הלילה הראשון שהילד ייצא אליו, באיזו אוניברסיטה הוא ילמד, מה תהיה הקריירה שלו... בקיצור מהמרים על הכל".
הלידה שתחזק את כלכלת בריטניה
הנסיך וויליאם, נישא באפריל 2011 לדוכסית קייט מידלטון בטקס רב רושם, שהעסיק את הממלכה במשך תקופה ארוכה. כמו טקס החתונה, גם הלידה המלכותית צפויה לתת זריקת מרץ נחוצה מאד לכלכלה הבריטית המדשדשת. מומחים העריכו טרם הלידה כי למעלה מחצי מיליארד דולר יוזרמו לבתי עסק בריטיים בחודשים הקרובים, כולל גם 100 מיליון דולר, שהבריטים הוציאו על שתיית אלכוהול במסגרת החגיגות.
עוד בטרם הלידה, יצאו חנויות המזכרות ושאר בתי העסק בבריטניה, עם ליין מוצרים חדשים מיוחדים לקטנטנים. ספלים, כתרים, סיכות, וכמובן - בגדי תינוקות. אפילו בחנות הרשמית של הארמון עברו למכור פיג'מה לפעוטות ברוח המשמר המלכותי.
"ללידה השפעה גדולה מאד בטווח הקצר", הסבירה לפני מספר שבועות פאולין מקלארן, מומחית לבית המלוכה. "קודם כל - החגיגות לרגל האירוע ומכירת המזכרות הנלווית לזה. כמו כן, זה ייצור טרנדים של אופנה לטווח ארוך בשוק הביגוד והציוד לתינוקות".