בית המשפט לעירעורים באיטליה הותיר הערב (ה') את עונש המאסר שנגזר על סילביו ברלסוקני בגין עבירות מס על ארבע שנים. עם זאת, קבע בית המשפט שיתקיים דיון נוסף בדבר הרחקתו של ברלוסקוני מהחיים הפוליטיים, ובכך כנראה ניצלה איטליה מכאוס פוליטי נוסף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשל תקנות פנימיות באיטליה, ברלוסקוני לא ייכנס לכלא בגין עבירות המס - ובמקרה החמור ביותר ירצה מאסר בית בן שנה. עוד קבע בית המשפט כי בקרוב יתקיים דיון נוסף בדבר הרחקתו של ברלוסקוני מהחיים הפוליטיים, בעקבות האישומים נגדו.
ברלוסקוני מצדו, הגיב להחלטת בית המשפט העליון וטען כי היא "מופרכת לחלוטין". את תגובתו להחלטת בית המשפט מסר ברלסקוני באמצעות סרטון וידאו בו הצהיר כי לא היה מעורב מעולם בהונאת מס במסגרת העבירות שיוחסו לו. ברלוסקוני אף ציין כי בשני העשורים האחרונים הפך לנרדף על ידי השופטים בארצו, וכי הוא שואף לכינון רפורמה במערכת המשפט במדינה.
בשנת 2001 נבחר ברלוסקוני בפעם השנייה לראשות הממשלה וכיהן בתפקיד עד 2006. הוא היה ראש הממשלה הראשון מאז סיום מלחמת העולם השנייה שהשלים קדנציה מלאה באיטליה. במהלך כהונתו הוא נחשב לאחד מבעלי הברית הקרובים ביותר לישראל, בימים שבהם אירופה הייתה לרוב עוינת להנהגה בארץ בהשראת נשיא צרפת שיראק. בניגוד לצרפת ולגרמניה, הוא שמר גם על יחסים טובים עם נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש.
בבחירות 2006 הפסיד לרומאנו פרודי, אך זכה מחדש בתפקיד בשנת 2008. הוא כיהן בתפקידו עד 2011, אז התפטר בלחץ האיחוד האירופי לטובת מריו מונטי. בבחירות האחרונות שנערכו במדינה מפלגת הימין שלו זכתה במקום השני, ולמרות שהוא לא נכנס לקואליציה הוא תומך בה מבחוץ, וספק אם הממשלה תוכל להמשיך להתקיים ללא תמיכת ברלוסקוני.
במהלך שנותיו בפוליטיקה האיטלקית הוא האשים את אויביו ברדיפה אישית. הוא טען שהנשיא נפוליטנו, מערכת התביעה ובתי המשפט כולם אנשי שמאל שרוצים להרוס אותו ולכן תופרים לו תיק אחר תיק. ב-2009 הוא הצהיר כי הונו עומד על 6.5 מיליארד אירו - מה שהופך את מנהיג הימין האיטלקי לאיש העשיר באיטליה.