הישראלים אוהבים בדרך כלל להתלונן על המצב בארץ ולהביט בקנאה על הנעשה במקומות אחרים, אך סקר חדש של מכון "גאלופ" שבדק את רמת הסבל ברחבי העולם מראה כי אנחנו מאושרים יחסית בהשוואה לאזרחי מדינות אחרות. רק 4% מהישראלים דיווחו בסקר הבינלאומי כי הם סובלים - נתון נמוך בהשוואה לכל שכנותיה של ישראל ולמדינות רבות נוספות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מכון "גאלופ" חילק את הנשאלים שהשתתפו בסקר לשלוש רמות: "משגשגים", "מתקשים" ו"סובלים", בהתאם לדיווח העצמי שלהם על אורח חייהם הנוכחי וזה שהם צופים בעתיד.
בראש מדד הסבל העולמי ניצבת, זו השנה השלישית ברציפות, בולגריה, ש-39% מאזרחיה מוגדרים על פי הסקר כ"סובלים ואומללים". במקום השני נמצאת ארמניה, ש-37% מאזרחיה משתייכים לאותה קטגוריה. בעשירייה הראשונה של המדינות שבהן סובלים האזרחים נמצאת גם אירן, ש-31% מתושביה דיווחו על רמת סבל גבוהה.
המצב בישראל - כמו בארה"ב ובבריטניה
את העשירייה סוגרות השכנות מצפון סוריה ולבנון, עם 29% כל אחת של אזרחים סובלים. עירק במקום ה-14 עם 27% אזרחים שדיווחו על סבל, ויוון, שקרסה כלכלית, מדורגת במקום ה-17 עם 26%. 18% מתושבי הרשות הפלסטינית דיווחו על סבל בחייהם, ובירדן 14% מהאזרחים סובלים. בישראל רק 4% הוגדרו כ"סובלים" - נתון זהה לזה של ארה"ב ובריטניה.
הסקר כלל 143 מדינות והשתתפו בו כ-1000 אזרחים מכל מדינה, שהשיבו לשאלות בשיחות פנים אל פנים ובשיחות טלפוניות. ב-20% מהמדינות לפחות רבע מאזרחים דורגו כ"סובלים". המדינות המאושרות ביותר לפי הסקר הן: איסלנד, קטאר, שבדיה, נורבגיה, איחוד האמירויות וניגריה. במדינות אלו רק 1% מהנשאלים סווגו כ"אומללים".