המהומות ביוון הוצתו מחדש: מפגינים זרקו בקבוקי תבערה לעבר כוחות המשטרה בצהריים סמוך לבניין הפרלמנט באתונה, במהלך שביתה כללית שמשתיקה כליל את יוון, ובאה בעקבות המהומות הגדולות ביותר שראתה יוון בעשורים האחרונים.
"ממשלה רוצחת!" קראו מפגינים, זועמים על מותו של אלכסנדרוס גריגורופולוס, נער בן 16 מירי של שוטר ביום שבת, מוות ששלהב את ההמונים והצית זעם ציבורי על השלטון, האבטלה הגואה והעוני.
עדי ראייה לאירוע הירי בנער אמרו כי ראו את השוטר מכוון אליו את האקדח, אך עורך דינו אמר היום כי דוח נתיחת הגופה הראה שהנער נהרג בשוגג, מרסיסי הכדור.
בקבוקי תבערה מול הפרלמנט
"החקירה מראה שזה היה רסיס... בסופו של דבר, זו הייתה תאונה", אמר עורך הדין אלכסיס קוגיאס לסוכנות הידיעות רויטרס. דוח הנתיחה עוד לא פורסם באופן רשמי.
אלפים צעדו היום לכיוון הפרלמנט בבירה אתונה, במחאה מאוחדת על המדיניות הכלכלית-חברתית של הממשלה, במה שבמהירות התדרדר שוב לאלימות. המשטרה ירתה גז מדמיע על המפגינים, והם השיבו באבנים, מקלות וגם בקבוקי תבערה.
מפלגת האופוזיציה הסוציאליסטית אמרה בתגובה שהממשלה איבדה את אמון העם וקראו לבחירות מחודשות. "ההשתתפות בשביתה היא מוחלטת, המדינה דוממת", אמר סטאתיס אנסטיס, דובר פדרציית ארגון הג'יאסאיאי, שקרא להשבתה בת 24 השעות.
יוון משותקת
טיסות פנימיות וחיצונית הושבתו לחלוטין, הבנקים ובתי הספר אינם פועלים, ובתי החולים עובדים במתכונת חירום, שעה שמאות אלפי יוונים הפסיקו לעבוד.
בארגון אומרים שהמיסים הגואים ורפורמת הפנסיה שהונהגה ביוון החריפו את המצב, בייחוד בשביל חמישית מהיוונים, שחיים מתחת לקו העוני, ובמיוחד בזמן המשבר הכלכלי הגדול שמשפיע על כל העולם.
"יש דרישה לשינוי: חברתי, כלכלי ופוליטי", אומר אודיסאס קורקידיס, בן 25, שעובד בשתי עבודות. "זה לא בלתי-רגיל כאן להחזיק בשתי עבודות כדי להרוויח בין 8,00 ל-1,000 יורו בחודש. במדינות אחרות, זה בלתי נתפס!".
ראש ממשלת יוון קוסטאס קאראמנליס, שסחף את ההמונים והתמנה בזמן האופוריה של אולימיפיאדת 2004 באתונה, פנה למנהיגים פוליטיים למען אחדות ודחק בארגונים לבטל את העצרת שהתקיימה היום.
הבקשות שלו נדחו בנקל בידי האופוזיציה."הוא וממשלתו אחראים למשבר הרחב אותו חווה החברה היוונית", אמר דובר המפלגה הסוציאליסטית ג'ורג' פאפאקונסטנטינו.