מאות אזרחי לוב התעמתו במהלך הלילה עם תומכי המשטר בעיר בנגזי שבמזרח המדינה, במחאה נגד שליטם מועמר קדאפי שמחזיק כבר 40 שנה בשלטון - כך דיווחו עדי ראייה לסוכנות הידיעות רויטרס. תנועת הצעירים בלוב מדווחת על הרוג ראשון בהפגנות, אולם לא מדובר בדיווח רשמי.
הטלוויזיה הממלכתית בלוב דיווחה כי הפגנות התחדשו ברחבי הארץ בשעות הבוקר המוקדמות, ונשמעו בהן קריאות נדירות נגד שלטונו של קדאפי, בדרישה לשחרר גם את אסירי התנועות המוסלמיות שנעצרו שם בשנים האחרונות. אתמול דווח על מאות אזרחים שיצאו לרחובות כשהם חמושים באבנים ובבקבוקי תבערה.
חשוב לציין כי קדאפי נתפס בלוב כ"אבי המדינה", מעבר להיותו השליט הבלעדי והוותיק בעולם הערבי, לכן מדובר בהפגנות חריגות מאוד מצד העם. המפגינים שואבים השראה מהמהפכה במצרים ודורשים מהשלטון שיפור בזכויות האדם. לוב נחשבת למדינה שגדלה בקצב המהיר ביותר מבחינה דמוגרפית, ורוב תושביה סובלים מאבטלה גבוהה.
רשת אל ערבייה מדווחת על 38 בני אדם שנפצעו בהפגנות עד כה, בהם עשרה שוטרים. "עבר עלינו לילה קשה", סיפר תושב בנגזי לסוכנות הידיעות רויטרס. "היו שם בערך 600 בני אדם שיידו אבנים והתפרעו, אבל עכשיו המצב יותר רגוע".
גם באירן: המחאה לא פוסקת
במקביל, באירן נערכה היום לווית אחד מפגינים שנהרג אתמול, שהפכה במהרה לעצרת מחאה נוספת מצד מתנגדי השלטון. ההרוג, סאנה זאהלה, נורה ומת במהלך ההפגנות ביום שני האחרון על ידי שוטרים אירנים, והפך לסמל של מתנגדי הנשיא מחמוד אחמדינג'אד.
בנוסף נערכה צעדה לזכרו של זאהלה מאוניברסיטת טהרן, בה השתתפו מאות סטודנטים. גם שם פרצו מהומות אלימות בינם לבין השוטרים, במהלכה קראו המפגינים: "מוות לצבועים".
מוקדם יותר, ביקר אחמדינג'אד בבושהר, שם נשא נאום מול ההמונים ותקף את ארצות הברית וישראל על מעורבותן בהפגנות האלפים שהתרחשו ביומיים האחרונים בטהרן. לדבריו, "כל המשטרים שסבלו מהפגנות המוניות, הם אלה ששיתפו פעולה עם מדינות המערב".