אחרי חשיפת המעקבים האמריקניים על מנהיגים ואזרחים ברחבי העולם, מגיעה התשובה האירופית: קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה היום (שבת) כי תפעל יחד עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד להקמת רשת קשרים אירופית סגורה, שתמנע גישה לסוכנויות הביון של ארצות הברית. במסגרת הרשת החדשה, הממשל האמריקני לא יכול ליירט התכתבויות דואר אלקטרוני וכן מידע נוסף שיזרום בה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מרקל אמרה את הדברים בשיחה הבוקר עם עיתונאים לקראת ביקורה הצפוי בצרפת. בשבועות האחרונים דוחפת הקנצלרית להגביר את ההגנה על מידע המועבר בין מדינות אירופה, בעקבות הדיווחים בשנה שעברה על יירוט השיחות שביצעה הסוכנות לביטחון לאומי האמריקנית, ה-NSA, בקרב מנהיגי אירופה, כולל לטלפון האישי של המנהיגה הגרמנית.
"נדבר עם צרפת על הדרכים בהן נוכל להעביר בצורה מוגנת מידע מסווג", אמרה מרקל לכתבים, לקראת ביקורה בפריז ביום רביעי הקרוב. "מעל לכל, נדבר על ספקים אירופיים המציעים ביטחון לאזרחים שלנו, כך שאף אחד לא יצטרך לשלוח מיילים ומידע אחר על פני האוקיינוס האטלנטי. במקום זאת אפשר לבנות רשת תקשורת בתוך אירופה", הסבירה הקנצלרית.
מרקל ציינה כי היא מסתייגת גם מחברות כמו גוגל ופייסבוק, שלטענתה פועלות במדינות בעלות הגנה נמוכה על מידע, בעוד הן פועלות במקביל במדינה כמו גרמניה, בה יש הגנה גבוהה על המידע המועבר ברשת.
צרפת: "נקבע מסגרת כללים לעתיד"
בחודש אוקטובר האחרון הודיע דובר הממשלה הגרמנית כי בידי הממשל בברלין מידע, לפיו ייתכן וארצות הברית האזינה לשיחות הטלפון של הקנצלרית אנגלה מרקל. בתגובה, שוחחה האחרונה עם הנשיא האמריקני וביקשה הבהרות.
מספר ימים לאחר מכן, דרשו גרמניה וצרפת מארצות הברית לחתום על הסכם אי ריגול הדדי עד סוף השנה. נשיא צרפת הולנד הזמין מדינות אירופיות נוספות להצטרף להסכם אי הריגול שדורשות ברלין ופריז מארצות הברית. "נחקור מה קרה, אך לא נסתפק בכך אלא נקבע מסגרת של כללים לעתיד", הבטיח הולנד.