עונש המאסר שנגזר על ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט זוכה לתהודה גדולה בעולם: כלי התקשורת הזרים מדווחים בהרחבה על כך שמי שנתפס בעולם כאדריכל מלחמת לבנון השנייה ומבצע עופרת יצוקה יהיה בקרוב אסיר, ומנסים להסביר את השתלשלות פרשת הולילנד שהובילה את אולמרט למצבו הנוכחי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עדכונים ישירים מבית המשפט המחוזי בתל אביב שודרו כל העת ברשתות החדשות הגדולות ובהן CNN וה-BBC. הפרשנים הדגישו שהעבירות של אולמרט נעשו בתקופה שבה כיהן כראש עיריית ירושלים ולא כראש הממשלה.
"אולמרט, שבא למשפט בחולצה כחולה ללא עניבה, מתעקש גם היום כי הוא לא קיבל שוחד", נכתב ב"וושינגטון פוסט" האמריקני. "הוא הוכרח להתפטר לקראת בחירות 2009 בעקבות גל של חקירות על שחיתות. במרכז הפרשה עומד פרויקט מגורים על גבעה נישאת בירושלים, שנחשד כנגוע בשחיתות מזה תקופה ארוכה".
"סקנדל השחיתות הגדול ביותר שנחשף בישראל"
"החקירה נגד אולמרט מהווה את סקנדל השחיתות הגדול ביותר שאי פעם נחשף בישראל", כתבו בעיתון האמריקני הנחשב והמשיכו לתאר את הפרשה ולהסביר כיצד הכסף הגיע מידי עד המדינה לכיסו של אולמרט דרך אחיו - "שנמלט מהארץ בעקבות בעיותיו הפיננסיות".
העיתון הגרמני הנפוץ "די וולט" הקדיש את השער הראשי שלו להכרעת הדין מתל אביב. תחת הכותרת "שחיתות" מפרטים הגרמנים את התנהלות פרויקט הולילנד: "זה התחיל כפרויקט קטן יחסית, והתפתח למתחם ענק עם גורדי שחקים".
ב"ניו יורק טיימס" הדגישו את המלים הקשות של השופט רוזן: "אולמרט פגע באמון הציבור, את תופעת השחיתות יש לעקור מהשורש". עוד נכתב כי ייתכן והפסיקה תשפיע על כל העלית הפוליטית והכלכלית בישראל.
ב"לה-מונד" הצרפתי נכתב כי גזר הדין שודר בכל תחנות הטלוויזיה והרדיו הארציות בישראל, כשאולם בית המשפט מלא עד אפס מקום.
סכום הקנס: כמו משכורת של 60 שנה בטורקיה
"זוהי הרשעה ראשונה של ראש ממשלה בישראל", נכתב בעיתון "זאמאן" הטורקי, שהדגיש את סכום הקנס הגדול שישלם אולמרט - המקביל ל-602 אלף לירות טורקיות ומהווה סכום השווה ל-60 שנות עבודה בשכר הממוצע הקיים היום בטורקיה.
הכרעת בית המשפט הגיע כמעט לכל מדינות אירופה, כולל כלי תקשורת במדינות קטנות יותר. באלת'רוטיה, הנפוץ בעיתוני יוון, הדגישו אחרי פירוט עיקרי פרשת השחיתות כי אולמרט היה ראש הממשלה "שהכריז מלחמה נגד ארגון חיזבאללה השיעי ב-2006, והכריז מלחמה על עזה ב-2008. במקביל, הוא ניהל משא ומתן עם נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס, אך למרות ששני המנהיגים הצהירו כי הגיעו להסכמות רבות, לא נחתם בין השניים הסכם סופי".
"לפני שנתיים אולמרט זוכה מהאשמות דומות", הזכירו ב"אפטונבלדט", העיתון הנפוץ ביותר בשוודיה. "ודווקא האשמות אלה גרמו להתפטרותו מראשות הממשלה ב-2008".