גוברת המתיחות בין וושינגטון למוסקבה על רקע המשבר באוקראינה: רוסיה שוקלת להקפיא את הפיקוח האמריקני הצבאי בשטחה, וזאת עקב החלטת ארצות הברית להקפיא את שיתוף הפעולה הצבאי עם רוסיה - כך מדווחות סוכנויות ידיעות רוסיות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הסוכנויות ציטטו גורם רשמי במשרד ההגנה הרוסי, שטען כי הצעד האמריקני מהווה עילה להקפאת פעילות הפקחים - פעילות עליה הוסכם במסגרת ההסכם לצמצום הנשק הגרעיני שנחתם בין רוסיה לבין ארצות הברית ובמסגרת הסכם וינה מ-2011.
קודם לכן האשים שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב כי הממשלה האוקראינית מקבלת הוראות מגורמים קיצוניים והכחיש את מעורבותה של מוסקבה במשבר בחצי האי. "הממשלה הזמנית אינה עצמאית", אמר לברוב. "היא תלויה, למרבה הצער, בלאומנים קיצוניים שביצעו הפיכה צבאית".
במקביל הבהיר שר החוץ האוקראיני בפועל כי לארצו אין כל כוונה לוותר על חצי האי קרים. "קרים הייתה ותישאר טריטוריה אוקראינית ולא נעביר אותה לאף אחד", אמר במסיבת עיתונאים שנערכה בקייב.
אובמה לפוטין: "תן הזדמנות לדיפלומטיה"
אמש שוחח נשיא ארה"ב אובמה עם הנשיא הרוסי פוטין וקרא לו לפתור את המשבר באוקראינה ובחצי האי קרים בדרכי שלום, על ידי תכנית מסודרת להסגת הכוחות הרוסיים במדינה.
במהלך השיחה השנייה במספר בשבוע האחרון, הדגיש אובמה את סעיפי התכנית הדיפלומטית, שעליה עמלים בימים האחרונים בכירים אמריקניים. על פי התכנית, רוסיה תוציא את כוחותיה מהבסיסים הצבאיים בחצי האי קרים, תאפשר לפקחים בינלאומיים להבטיח את זכויותיה של האוכלוסייה הרוסית באזור וכן תנהל מגעים ישירים על בכירים בממשל האוקראיני.
כמו כן, ציין אובמה בפני פוטין כי פעולותיה של רוסיה אינן חוקיות ומהוות הפרה של הריבונות האוקראינית. "ישנה דרך לפתור את המשבר הזה בצורה דיפלומטית", נמסר בהודעת הבית הלבן.