אזרחי שווייץ שהצביעו היום (א') על אישור החוק שנועד לקבוע שכר מינימום - שיהיה הגבוה בעולם - דחו את היוזמה, כך טוענת הטלוויזיה השוויצרית על פי מדגם ראשוני של תוצאות משאל העם שנערך במדינה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
סוכנות הידיעות רויטרס מצטטת מומחה לענייני דעת קהל בשווייץ, שטוען כי לחוק לא היה סיכוי כי האזרחים במדינה לא נוהגים לפגוע בכלכלה השוויצרית במשאלי עם. מתנגדי החוק טענו בימים האחרונים שאם הוא יעבור, הוא יפגע בתחרות בשוק ויוביל לגל פיטורים. "ברור שהשווייצרים ידחו את החוק - זה ברור", אמר קלוד לונגצ'אפ ממכון gfs.bern לרשת SRF השוויצרית. "אני לא מאמין שיותר מ-30 אחוזים יתמכו בחוק הזה".
רוב התומכים בחוק, שקובע את שכר המינימום על 22 פרנקים שוויצרים לשעה (25 דולרים או 86 שקלים) או קובע משכורת חודשית מינימלית בסכום השווה ל-15.5 אלף שקל בחודש, מגיעים מארגוני עובדים ומקרב אנשי רווחה שטוענים שצריך להשוות את שכר העובדים ליוקר המחייה במדינה ומזהירים שהפערים החברתיים הולכים וגדלים. כבר היום, 90% מהשוויצרים מרוויחים יותר משכר המינימום המוצע בחוק.
כיום, לא קבוע בחוק השווייצרי שכר מינימום והשכר נקבע על ידי המעסיקים עצמם - ללא התערבות של המדינה.
יוזמי החקיקה הדגישו את משכורות מנהלי הבנקים ובכירים אחרים שהתנפחו בשנים האחרונות והגיעו ל"סכומים הזויים". תושבי שווייץ כבר בלמו בעבר הצעת החוק שדרשה להגביל את שכר הבכירים לפי 12 מהשכר הנמוך ביותר שמשלמים בחברה מסויימת.