מפלגות, נא לא לצייץ: שינויים שהוכנסו לאחרונה בחוק המפלגות של הפרלמנט האירני, אוסרים על שימוש ברשתות חברתיות לצרכי תעמולה מפלגתית - כך על פי פרסום השבועי של גיליון "זמן אירן", בהוצאת מרכז המידע למודיעין ולטרור. על פי התיקון החדש, ייאסר על המפלגות במדינה להשתמש בפייסבוק וטוויטר.
באירן חוששים מהמשכה של מה שמכונה במדינה "המלחמה הרכה", המנוהלת נגדה ברשת. על כן, הודיע חמיד-רזא פולאדגר, חבר ועדת חוק המפלגות, כי המפלגות הפוליטיות לעשות שימוש ברשתות אלה לצורך פעילותן או לצורך גיוס חברים חדשים. זאת ועוד, שימוש ברשתות חברתיות על-ידי מפלגות פוליטיות רשמיות ייחשב לעבירה על החוק. "השינויים בחוק נועדו להגביר את אמצעי הפיקוח על המפלגות הפוליטיות ולהביא למצב, שבו יפעלו במדינה מפלגות מעטות יותר, אך פעילות יותר במישור החברתי", אמר פולאדגר.
במערכת הבחירות האחרונה לנשיאות אירן בקיץ 2009 גבר בצורה משמעותית השימוש ברשתות חברתיות על-ידי חלק מהמועמדים לנשיאות, ובעיקר שני המועמדים הרפורמיסטיים: מיר-חסין מוסוי ומהדי כרובי. השימוש ברשתות החברתיות, ובעיקר בפייסבוק, נועד לאפשר למועמדים הרפורמיסטיים לפנות להמונים באופן ישיר ולהתמודד בדרך זו עם היתרון הברור ממנו נהנה הנשיא אחמדינז'אד בזכות שליטתם הכמעט מוחלטת של השמרנים באמצעי התקשורת הממלכתיים.
"מטהרים" את האינטרנט במדינה
במקביל הודיע השבוע שר התקשורת, רזא תקי-פור, על הרחבת המאמצים "לטהר" את האינטרנט באיראן מתכנים בלתי-מוסריים. השר, כי אין בידיו נתונים מדויקים בנוגע להיקף השימוש הבלתי-ראוי באינטרנט באירן, אך בהשוואה למדינות אחרות, שיעור ניכר מהשימוש באינטרנט באירן הוא ראוי ונכון וסביבת האינטרנט באופן כללי היא "נקיה".
בשנה האחרונה הגבירו שלטונות אירן את הפיקוח על אתרי אינטרנט ובלוגים בעקבות אישור הצעת חוק עבירות והודעת הרשות השופטת על הקמתו של בית דין מיוחד לטיפול בעבירות מחשבים ואינטרנט. במסגרת זו מושקעים מאמצים רבים יותר בסינון אתרי אינטרנט ובלוגים, וכן התרבו מעצרים של אזרחים המעורבים בהפעלתם של אתרים אסורים.