בני נוער מתמכרים להודעות טקסט, כך טוען מחקר חדש שנערך בארה"ב. למעשה, המומחים טוענים שההתמכרות להודעות הטקסט, המסרונים, חמורה לא פחות מהתמכרות לסמים.
הם עושים את זה בהליכה, בישיבה, הם ודאי חולמים בהודעות טקסט, זה לא משנה איפה הם נמצאים, הנוער, על פי הטענה צריך את ההודעות. על פי הנתונים לא פחות מ-80% של בני 15-18 מחזיקים בטלפון נייד וכמות שליחת ההודעות עלתה בשלוש השנים האחרונות ב-600%.
בן תשחורת ממוצע שולח בכל חודש 3,000 הודעות. "אני חושב שזה ממש כמו סמים, ברגע שאתה משתמש בזה, אתה לא יכול להפסיק, בכל פעם שאני פותח את העיניים, הדבר הראשון שאני מחפש זה הטלפון שלי", אומר אחד הנערים שהשתתף במחקר.
"הם מעדיפים לתקשר בהודעות טקסט ולא לדבר"
ד"ר גרי סמאל, פסיכיאטר שניהל את המחקר, אומר: "אין ספק שמדובר בהתמכרות". הוא מוסיף כי על פי המחקר, נמצא שהאזורים במוח שדורשים את השימוש בסמים, הם אותם האזורים במוח שמגלים פעילות בזמן בו בעלי הטלפונים הניידים מצפים להודעות, או שולחים כאלו: "זה אזור מאוד פרימיטיב במוח שלנו, מערכת הדופמין מקבלת זרז שמשפיעה על כל המוח".
לפי המומחים, ההתמכרות למסרונים מובילה להזנחה של התזונה, לחוסר תשומת לב לזמן ולהפרעות שינה. "בני הנוער כל הזמן מחפשים עוד ועוד טקסטים, עוד פעילות שתרגיע אותם - ממש כשם שסמים מרגיעים".
"הם מעדיפים לשלוח ולקבל הודעות טקסט מלדבר", מתלוננת קארה שטיינברג, אם לבן 17. "הוא אומר לי, למה את מתקשרת? למה את לא יכולה לשלוח הודעה?".