רחוקים מפתרון: בצל השבתת הממשל בארה"ב ולאחר שבית הנבחרים והסנאט לא נקטו צעדים לסיומה, גורמים בוושינגטון הבירה העריכו הלילה (בין חמישי לשישי) כי היא עלולה להימשך גם בחודש הבא. מנהיג הדמוקרטים בסנאט, צ'אק שומר, התייחס להשבתה בעקבות המחלוקת על תקציב החומה ואמר כי: "הפתרון למשבר עוד רחוק".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
מוקדם יותר הלילה התייחס נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ למשבר החומה וצייץ בחשבון הטוויטר שלו כי המשבר לא באמת בגלל החומה וכי כולם יודעים שהחומה "תעבוד מצויין", לדבריו. טראמפ הוסיף כהוכחה שהחומה בישראל עובדת ב-99.9%. עוד הוסיף הנשיא כי העניין כולו נובע מכך שהדמוקרטים לא רוצים לתת לו ולרפובליקנים לנצח.
ההשבתה החלה לפני כשבוע, לאחר ש-25% מתקציבי הממשל נחסמו, ובנוסף נחסמו תקציבם של 9 מתוך 15 משרדי הממשל. ביניהם: המשרד לביטחון לאומי, משרד התחבורה, הפנים, החקלאות ועוד.
המשבר הגיע על רקע התעקשותו של טראמפ להקצות 5.7 מיליארד דולר לבניית החומה על גבול מקסיקו, הסנאט לא אישר את התקציב הפדרלי ובעקבות כך הממשל הושבת באופן חלקי. זוהי ההשבתה השלישית של הממשל בשנה האחרונה.
זמן קצר לפני סגירת הדיונים הנשיא האמריקני פנה בוידאו לחברי המפלגה הדמוקרטית, ובו האשים אותם בהשבתת הממשל. "אנחנו הולכים לקראת השבתה", אמר, "אין לנו מה לעשות לגבי זה כי אנחנו צריכים שהדמוקרטים יתנו לנו את הקולות שלהם, תקראו לזה 'השבתה דמוקרטית'".
זוהי לא הסערה היחידה שמתרחשת בזמן האחרון. שתי ההתפטרויות האחרונות בממשל טראמפ בשבוע שעבר, של שר ההגנה מאטיס ושל השליח המיוחד לקואליציה במאבק בדאע"ש מק'גורק, הן חלק מרצף חסר תקדים וכמעט בלתי נתפס של רשימת המתפטרים והמפוטרים בכוורת של הנשיא האמריקני מאז כניסתו לתפקיד לפני כשנתיים.
מאז שהושבע לנשיאות ב-20 בינואר 2017, עזבו את הבית הלבן לא פחות מ-40 אנשי סגל, בכירים יותר ופחות - רובם ככולם על רקע מחלוקות עם הנשיא.