עולם החי בסכנה חסרת תקדים - בגלל האדם: דוח חדש של הקרן הבינלאומית לחיות הבר מתריע מפני "משבר חסר תקדים" שנגרם כתוצאה מזיהום סביבתי מוגבר, כריתת יערות, שינויי אקלים ועוד פעולות מעשי ידי אדם, ומציג נתונים מדאיגים שלפיהם האוכלוסייה העולמית של חיות הבר צנחה ב-60% תוך ארבעה עשורים. "אנחנו הדור הראשון שמודע לכך שאנחנו הורסים את העולם שלנו והדור האחרון שיכול לעשות משהו בנוגע לזה", אמרה טניה סטיל, מנכ"לית הארגון בבריטניה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי הדוח, בין השנים 1970 ל-2014 חלה ירידה דרמטית במספר הכולל של יותר מ-4,000 זנים שונים של יונקים, ציפורים, דגים וזוחלים. השיעור של זנים נכחדים כיום גבוה פי אלף בהשוואה לתחילת התקופה שבה החל האדם להתערב במערכת האקולוגית של בעלי החיים.
עוד נכתב כי עד שנת 2050 הגודל היחסי של שטחים ללא השפעה אנושית בעולם צפוי לרדת מרבע לעשירית. בקרן מזהירים שכל עוד ממשיכים להצטמצם שטחי המחייה של בעלי החיים וככל שמתפשטות תופעות הציד, המגפות, זיהום הסביבה וההתחממות הגלובלית, המצב רק ילך ויחמיר.
בארגון קוראים לכינון אמנה בינלאומית שתגן על בעלי החיים ותתקן את נזקי האדם בטבע ומבהירים כי המאמצים להגן על עולם הטבע כיום לא עומדים בקצב של ההרס שגורמים בני האדם.
"עכשיו שיש לנו את היכולת לשלוט בטבע ואף לפגוע בו, אנחנו ממשיכים להשתמש בו כאילו אנחנו עדיין הציידים והלקטים של לפני 20 אלף שנים", אמר מרקו למברטיני, המנהל הכללי של הארגון. "עם הטכנולוגיה של המאה ה-21 אנחנו עדיין תופסים את הטבע כמובן מאליו, וזה חייב להיפסק".