N12
פרסומת

"רוצים לאשר מינוי קוואנו בשבת"

לאחר הגשת דוח החקירה של ה-FBI בעניינו של המועמד של טראמפ לעליון, נראה שדרכו של קוואנו סלולה. הרפובליקנים שבעי רצון מהדוח וטוענים שאין נגדו ראיות בגין תקיפה מינית ונראה שגם המתנדנדים יצביעו בעד המינוי. מי שלא מוותר אלה ארגוני הנשים שארגנו היום הפגנה בוושינגטון: ""בטלו את מינוי קוואנו"

ערד ניר
פורסם:
קבאנו
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
קבאנו
ברט קוואנו בשימוע | צילום: רויטרס, חדשות

אחרי שה-FBI הגיש את ממצאי החקירה בנוגע לטענות על תקיפה מינית של מועמד טראמפ לבית המשפט העליון, יו"ר ועדת המשפט של הסנאט הודיע הערב (חמישי) שההצבעה למינויו של ברט קוואנו תיערך כבר ביום שבת האחרון: "ההליך היה הוגן ויסודי".

הסנאטור הרפובליקני קורנין כבר הודיע שיצביע לאישור המועמד. ה-FBI בהנחיית הבית הלבן סיפק רק עותק אחד לכל מאה חברי הסנאט ואין כוונה להעלות אותו לאינטרנט או להפיץ אותו לציבור, העותק הזה נחשב כרגע חסוי ביותר.

המחאות בעקבות ההאשמות
ארגוני הנשים ממשיכים להפגין נגד המינוי | צילום: רויטרס, חדשות

בבית הלבן אומרים שלא הוטל רבב בדוח, הדמוקרטים אומרים שגדולתו של הדוח הוא במה שחסר בו. הסנאטורים שהתנדנדו אומרים שהם שבעי רצון מהדוח, מה שאומר שדרכו של קוואנו לבית המשפט העליון סלולה וההצבעה תהיה כבר בסוף השבוע הזה - שתי הצבעות נדרשות, אחת פרוצדוראלית ואחת מעשית.

הרפובליקנים קוראים לקיים את ההצבעה כבר עכשיו. עברנו שוב למישור הפוליטי, אבל מי שעדיין לא מוותרים אלה ארגוני הנשים בארה"ב שיצאו להפגנת ענק בוושינגטון תחת הקריאה "בטלו את מינוי קוואנו".

עוד חודש יתקיימו בחירות האמצע והשאלה שנשאלת היא מה יהיה החישוב שיעשו הרפובליקנים משום שלטראמפ מאוד חשוב דווקא להעביר את המינוי לפני הבחירות. השאלה היא מה יהיה המחיר שהסנאטורים הרפובליקנים יעריכו שהם יאלצו לשלם אם יתמכו בקוואנו בקרב ההצבעה הנשית.