גם יומיים אחרי אסון הצונאמי שהכה באינדונזיה, הרשויות ממשיכות בחיפושים אחר עשרות הנעדרים שלא אותרו. בעזרת רחפנים וכלבי הרחה מקווים צוותי החילוץ למצוא ניצולים ששרדו את האסון הקשה שבו נהרגו לפחות 429 בני אדם, אך ככל שנוקפות השעות האופטימיות צונחת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"יש כמה מקומות שחשבנו שהם לא נפגעו", אמר יוסוף לאטיף, דובר סוכנות החילוץ הארצית. "אבל כעת אנחנו מגיעים ליותר מקומות ואנחנו מגלים יותר ויותר קורבנות". 154 בני אדם עדיין מוגדרים נעדרים ויותר מ-1,400 נפצעו.
אתמול הזהיר דובר הרשות האינדונזית לאסונות את האוכלוסייה המקומית שגם כעת נשקפת להם סכנה בעקבות האפשרות שגלי צונאמי נוספים יפקדו את האזור עקב התפרצות באי הגעשי באנאק קרקטקאו, שהובילה ככל הנראה למפולות תת-ימיות שיצרו את הרעש העוצמתי. "אנחנו מזהירים את הציבור להמשיך לנהוג בזהירות", מסר. "הסוכנויות עדיין ממשיכות בניתוח הסיבות (לצונאמי). ההתפרצות של הר הגעש בקרקטקאו נמשכת ועלולה ליצור צונאמי נוסף".
ייתכן שמניין ההרוגים הגבוה באסון נבע בין היתר מהעובדה שלא הופעלה מערכת התרעה: לפי הרשויות, לא הייתה אזעקה ולא ניתן היה היה לחזות את הגעת הגל, שכן לא הייתה רעידת אדמה אלא התפרצות געשית. על כן הורה נשיא אינדונזיה, סוסיליו באמבאנג יודהויונו, לבחון רכישה של מערכת התרעה חדשה, שייתכן ותתריע מפני צונאמי - גם אם נגרם מפעילות וולקנית.
בתיעוד שפורסם ברשת החברתית ניתן לראות את הרגע שבו הכו הגלים בחוף בזמן שלהקת פופ מקומית הייתה בעיצומה של הופעה מול קהל על חוף הים. מאוחר יותר פורסמה ההודעה המצערת מטעם אותה להקה, שבה נמסר: נגן הבס ומנהל הדרכים של הלהקה נספו באסון. מעבר לניסיון לשפר את מערך ההתרעה, הרשויות באינדונזיה מתמקדות כרגע בניסיון למצוא פתרון לאלפי התושבים שנותרו מחוסרי בית ולמצוא את הנעדרים: לפי שעה כאמור ידוע על 57 נעדרים שלא יצרו קשר מאז הכה הצונאמי, אך ההערכות מדברות על נתון גבוה הרבה יותר.