מיי עברה את המבחן בהצלחה: הערב (רביעי) הפרלמנט הבריטי הצביע על הצעת אי אמון בראשת הממשלה. מיי השיגה רוב - וקרוב ל-200 חברי פרלמנט תמכו בה - הרבה מעבר לרף הנדרש. על רקע ההצבעה הדרמטית, חברי פרלמנט טענו כי מיי אמרה להם שאין בכוונתה להתמודד בראש המפלגה בבחירות הבאות - או להקדים את הבחירות.
מה בדיוק קורה עם הברקזיט? הקשיבו לפרק בנושא בפודקאסט "מיד בהרחבה"
הצעת האי אמון נגד ראשת הממשלה הגיעה על רקע הקשיים ו"גרירת הרגליים" בכל הנוגע לאישור הברקזיט. התוצאות בהצבעה: 200 חברי פרלמנט הצביעו בעד מיי ו-117 הצביעו נגדה, פער של 83 קולות. ראשת ממשלת בריטניה הייתה צריכה להשיג רוב של 159 ועל כן היא צלחה את המבחן בהצלחה.
אחרי שהשיגה רוב מוחץ בפרלמנט הבריטי, תרזה מיי אמרה: "אני מודה על הגיבוי שקיבלתי מהקולגות שהצביעו בעדי, ואהיה קשובה לאלו שהצביעו נגדי". עוד אמרה: "עלינו לעבוד ולהוציא את בריטניה מהאיחוד האירופי ועל פוליטיקאים מכל קצוות הקשת להתאחד. המשימה העיקרית שלנו היא לאחד את כל המדינה חזרה".
עשרות חברי מפלגתה של מיי יזמו את הצעת אי האמון על רקע הקשיים באישור הסכם הברקזיט. ברקע הדיווחים על סדקים במפלגתה והצעת אי האמון, התייצבה היום ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי מול המצלמות ואמרה: "אלחם בהצבעה עם כל מה שיש לי". בדברים שנשאה בפתח דאונינג 10 טענה כי שינוי מנהיגות יעמיד את עתידה של בריטניה בסכנה ויסכן את המשך המשא ומתן על הברקזיט.
דבריה של מיי מגיעים על רקע הודעתה כי ההצבעה על הברקזיט תדחה, הודעה שגרמה לירידת חדות בערך הליש"ט שנחלש לרמתו הנמוכה ביותר מאז יוני 2017. ההצבעה אמורה הייתה להתקיים בתום המשא ומתן שניהלה מיי מול האיחוד האירופי. בין הדיווחים אתמול על הצבעת האי אמון שצפויה נגד מיי, דווח כי ראש הוועדה להצעות אי אמון קבע איתה פגישה.
ביום שני אישרה מיי כי היא מושכת את ההצבעה מהפרלמנט מחשש לתבוסה, אך הוסיפה: "אין לי ספק שזו עסקת הברקזיט הנכונה". בתוך כך, אישר בית המשפט העליון של האיחוד האירופי כי בריטניה תוכל לחזור בה מפרישתה ללא צורך בהסכמת שאר חברות האיחוד. לפי ההחלטה, הממשלה הבריטית רשאית לבטל את סעיף 50, התוקף החוקי של הברקזיט, עוד לפני שההסכם בינה לבין האיחוד נכנס לתוקף.