אלפי המהגרים שמהם הזהיר טראמפ - בגבול ארה"ב: השיירה שיצאה ממדינות מרכז ודרום אמריקה הגיעה לטיחואנה שבגבול מקסיקו - ארה"ב, מקום שלאט לאט הופך לסיר לחץ שמתקרב לפיצוץ. עדיין לא מדובר אמנם במשבר הגירה או במשבר הומאניטרי, אבל זה בהחלט בדרך לשם. אלפי מהגרים, מחציתם ילדים, ללא כל כוונה לחזור למולדתם, ממתינים לעוד אלפים שמאתגרים כרגע את המשטרה המקסיקנית ותושבי טיחואנה. בהמשך הם מתכננים לאתגר את מדיניות ההגירה הקשוחה של הנשיא בוושינגטון. אלפים מתרכזים ליד גדר הגבול, ובצידו השני - שוטרים, ג'יפים ואנשי המשמר הלאומי האמריקני על סוסים, הממתינים לפעולה ופותחים עין סקרנית על הנעשה מעבר לגבול. כרגע רוב המהגרים פתחו מחנה זמני במגרש בייסבול מקומי ומרכז ספורט.
נשיא מקסיקו, ראש העיר ותושבי טיחואנה לא רוצים לראות את העיר נשטפת במהגרים ועל כן הם יוצאים להפגנות שנועדו לעצור את הזרם. "פולשים לכו הביתה" הם קוראים, אבל לאלפים שתשושים מהמסע של אלפי קילומטרים אין שום כוונה לחזור דרומה. בני הזוג חואן ואורליאנדה ובתם שנולדה במהלך המסע, מוכרים במחנה המהגרים. הילדה בת חודש וחצי בלבד. אורליאנדה הסגירה את אחיה - חבר מאפיה - למשטרה, והיא מספרת שבמולדתה, אל סלוואדור, ממתין לה רק המוות. "אני לא יכולה לחיות לא בקולומביה, לא באל סלוודור, לא בגואטמלה ולא בהונדורס - לאחי יש קשרים עם המאפיה והוא ימצא אותי. החיים שלי בסכנה". אחרים מספרים סיפורים דומים על עוני, שחיתות, פשע ואלימות שמהן הם בורחים.
רוזה מריה, מהגרת מהונדורס, קראה לרשויות: "גלו סימפטיה לילדים, אנחנו כאן עם הילדים, אנחנו לא פושעים ולא גנבים. אנחנו רוצים לעבוד ולחיות בכבוד, אנחנו מוכנים לעשות את אותן עבודות שהאמריקנים לא רוצים לעשות בעצמם". מתנדבים מארגונים הומאניטריים מטפלים במהגרים אך הם חוששים שכאשר יגיעו עוד אלפים, העיר לא תצליח להכיל אותם.
הנשיא טראמפ הפך את השיירה הזו לנושא פוליטי ושלח כוחות לגבול כדי "להגן על המדינה". בארגוני הסיוע העולמיים טוענים שהמשבר יגיע לממדי משבר ההגירה באירופה או שיירות המהגרים שברחו מסוריה, והם קוראים להתעוררות של הקהילה הבינלאומית.