נראה שאיש לא מרוצה מהוראתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שפורסמה אתמול (רביעי), להוציא את 2,000 החיילים האמריקנים שנמצאים בסוריה בתוך 30 ימים, ובכך לסיים את המאבק האמריקני בדאע"ש. גורמי הביטחון האמריקנים, מדינות העולם ואפילו תומכיו במפלגה מביעים הסתייגויות ואף ביקורת קשה על ההחלטה המפתיעה ועל המהירות שבה הוא דורש לבצע את הנסיגה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לאחר ההודעה אתמול צייץ הנשיא: "הבסנו את דאע"ש בסוריה - וזו היתההסיבה היחידה לנוכחותנו במדינה במהלך הנשיאות שלי". אך הבכירים בפנטגון כנראה חשבו אחרת: על פי מקורות שמעורים בדיונים, עד אתמול בבוקר עוד ניסו שר ההגנה, מזכיר המדינה והיועץ לביטחון לאומי לשכנע את טראמפ שלא להסיג את הכוחות. הם טענו כי ההחלטה שקיבל תהווה בגידה בבעלי הברית הכורדים, אשר לחמו לצד האמריקנים בארבע השנים האחרונות, וכעת מאויימים על ידי ממשלת טורקיה.
גם תומכיו הנאמנים במפלגה הרפובליקנית הביעו את מורת רוחם לאחר הפרסום. הסנאטור מרקו רוביו מפלורידה צייץ: "זו טעות גדולה - אם ההחלטה לא תתהפך היא תרדוף את הממשל הנוכחי ואת אמריקה עוד שנים רבות". הסנאטור לינדזי גראהם, בדרך כלל תומך נלהב של הנשיא, תקף גם הוא את ההחלטה, ואף השווה אותה ליציאה מעיראק שהנהיג ברק אובמה ב-2011, זו שאפשרה בסופו של דבר את התבססות המדינה האסלאמית באזור. "אם אובמה היה עושה את זה היינו כולנו זועמים", אמר הסנאטור גראהם. "היינו משתגעים עכשיו, אומרים שזה צעד חלש ומסוכן".
במשרד החוץ הבריטי גם הגיבו לנסיגת הכוחות מסוריה. "נותרו עוד דברים רבים לעשות", נאמר בהודעה שפרסמו, והוסיפו בתגובה לציוץ של טראמפ: "גם ללא טריטוריה - דאע"ש עודנו איום".
לעומת המדינות האחרות באזור, בישראל קיבלו התראה מראש לפני פרסום הנסיגה. טראמפ שוחח על הנושא עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בטלפון כבר ביום שני. עובדה זו יכולה להסביר את תגובתו של דני דנון, שגריר ישראל באו"ם, לפרסום הנסיגה. "זו החלטה של ארה"ב ונכבד כל החלטה שלהם", אמר דנון. "יש לנו את הדאגות שלנו לגבי האירנים בסוריה, ואנחנו נעשה מה שצריך כדי להגן על אנשינו".