כמונו כאן, גם באירופה, שעון הקיץ שנועד להעניק לתושבים עוד שעות אור מסתיים היום (ראשון). אבל בניגוד לישראל ולמקומות רבים אחרים בעולם, במדינות האיחוד האירופי שעון הקיץ של 2018 היה כנראה האחרון. מועצת האיחוד האירופי המליצה למדינות החברות להפסיק להזיז את השעון באביב ובסתיו: בהצעה הם מסתמכים על סקר רחב שערכו בין תושבי מדינות האיחוד ובו הם מצאו שרוב האירופים מתנגדים למהלך.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ב-16 השנים האחרונות האיחוד האירופי הפעיל רגולציה, שתוודא מעבר לשעון קיץ במדינות האיחוד. על פי ההחלטה, בכל סוף שבוע של מרץ ובכל סוף שבוע של אוקטובר אירופה שולחת ידה למחוגים - קדימה ואחורה. בחודש אוגוסט האחרון המועצה החליטה להפסיק: ההחלטה התקבלה אחרי ש-4.6 מיליון אזרחים אירופים הצביעו נגד או בעד שינוי. 84% מהמשיבים אמרו שהגיע הזמן להפסיק להזיז את השעונים - במקום שעון חורף הם מעדיפים שעון קיץ כל הזמן.
"ביצענו סקר ומיליונים הגיבו ומהתגובות למדנו שכדאי להתכוון על פי שעון הקיץ - כל השנה, זה מה שנעשה", אמר ז'אן קלוד יונקר לרשת ZDF הגרמנית. "אם אנחנו שואלים את האזרחים - אנחנו צריכים לפעול על פי ההעדפות שלהם", אמר נשיא הנציבות האירופית.
כדי לסיים את ההליך, הפרלמנט האירופי צריך עוד לאשר את ההחלטה. נכון להיום יש שלושה אזורי זמן בשטח האיחוד (GMT): שעון גריניץ' - השעון בבריטניה, אירלנד ובפורטוגל. למרכז אירופה (CET) יש אזור זמן נפרד - שעה לפני זמן גריניץ' - על פיו מתנהלות 17 מדינות באיחוד האירופי. אזור זמן נוסף הוא זמן מזרח אירופה שבו עושים שימוש בשמונה מדינות - שעתיים לפני ה GMT.
מתנגדי הזזת המחוגים טוענים: "השינוי מקלקל את הרגלי השינה ועשוי להוביל לבעיות בריאות ובלבול השעון הביולוגי שלנו". תומכי הזזת המחוגים טוענים שהשינוי מעניק עוד שעות אור פעילות לכל יממה. פרישתה של בריטניה מהאיחוד האירופי עשויה לפתוח ויכוח חדש בנושא כאשר אירלנד, סקוטלנד וצפון אירלנד יאלצו להתנהל בזמנים שיכתיבו בלונדון ולא בשאר אירופה.
כתבי סוכנות הידיעות רויטרס יצאו למרכז פריז ושאלו מה חושבים התושבים. מריון, תושבת פריז, אמרה: "זה לא ממש אכפת לי, כך (בשינוי השעה) אני יודעת מתי מתחלפות העונות. עכשיו אני יודעת שאני צריכה להתכונן לחורף". ג'רארד הפריזאי טען: "ככל שאני מזדקן אני מתעורר על פי מה שהגוף אומר לי - לא על פי השעון המעורר - למיקום המחוגים על השעון - אין שום השפעה עלי". חברתו כריסטי הסכימה: "אין לזה שום משמעות, אני מתעוררת מתי שאני מתעוררת - אפשר לקרוא לזה 11 לפנות הצהרים או 6 בבוקר - זה ממש לא משנה לי כלום".